Onlinearabic.net Anasayfası   Aktif KonularAktif Konular  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş   
aöf ilahiyat önlisans arapça dersleri
İSMEKLİLER
  Forum Anasayfası Onlinearabic.net www.onlinearabic.netİSMEKLİLER
Mesaj icon Konu: İSMEK (Atışalanı) Arapça Kursu Test-1 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Pratik Arapça Dersleri
Yazar Mesaj
saniye
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20Aralık2007
Gönderilenler: 1570

Alıntı saniye Cevapla bullet Konu: İSMEK (Atışalanı) Arapça Kursu Test-1
    Gönderim Zamanı: 29Eylül2010 Saat 21:11



İSMEK (Atışalanı) Arapça Kursu Test-1

 

1- اِسْمُكَ عَلِيٌّ   cümlesinin türkçesi  aşağıdakilerden hangisidir?  

 

a)  Onun adı Ali’dir.         b)  Benim adım Ali’dir.

c)  Senin adın Ali’dir.       d)   İkinizin adı Ali’dir.

d) O ikisinin adı Ali’dir.

 

2- مَنْ هُنَّ يَا زَيْنَبُ؟  cümlesinin türkçesi  aşağıdakilerden hangisidir?  

 

a)  Siz kimsiniz ey Zeynep!

b)  İkiniz kimsiniz ey Zeynep!

c)  O ikisi kim ey Zeynep!

d)  O kim ey Zeynep!

e)  Onlar kim ey Zeynep!

 

3- مَنْ اَنْتُنَّ ؟ sorusunun doğru  cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

 

a)   نَحْنُ عُمَرُ وَ عَلِيٌّ

b)   نَحْنُ عُمَرُ وَ عَلِيٌّ وَ عُثْمَانُ

c)   نَحْنُ عَائِشَةُ وَ زَيْنَبُ

d)   نَحْنُ عَائِشَةُ وَ زَيْنَبُ وَ خَدِيجَةُ

e)   هُوَ عَلِيٌّ

 

4- مَا مِهْنَتُكِ ؟  sorusunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

 

a)  اَنَا تِلْمِيذَةٌ    b)   اَنَا تِلْمِيذٌ   c)  هُوَ تِلْمِيذٌ      

   d)    هِيَ تِلْمِيذَةٌ    e)    هُمْ تَلاَمِيذُ

 

5-  لاَ اَنَا مُدَرِّسٌ cevabının sorusu aşağıdakilerden hangisidir?

 

a)  هَلْ اَنْتَ مُدَرِّسٌ ؟    b)  هَلْ اَنْتَ تِلْمِيذٌ ؟

c)  هَلْ هُوَ تِلْمِيذٌ ؟      d)   هَلْ هِيَ تِلْمِيذَةٌ ؟

e) هَلْ اَنَا مُدَرِّسٌ ؟

 

6-    فِي الْمَدْرَسَةِ الاِبْتِدَائِيَّةِ …..….… وَاُمُّهُ

Cümlesinde boş yere gelmesi gereken kelime hangisidir?

 

 a)  مُعَلِّمَةٌ      b)   مُعَلِّمٌ     c)  مُدَرِّسٌ              

      d)   تِلْمِيذٌ       e)  مُدِيرٌ

 

7- هَلْ اَنْتَ ذَاهِبٌ اِلَي الْمَطَارِ ؟ sorusunun cevabı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

 

a) . لاَ اَنَا ذَاهِبٌ اِلَي الْمَكْتَبَةِ

b) . لاَ اَنَا ذَاهِبٌ اِلَي الْبَيْتِ

c) . لاَ اَنَا ذَاهِبٌ اِلَي الْمَسْجِدُ

d) . لاَ اَنَا ذَاهِبٌ اِلَي الْمَدْرَسَةِ

e) . لاَ اَنَا ذَاهِبٌ اِلَي الْمَطَارِ

 

8- “ Beş kalem“in Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?

 

a) ثَلاَثَةُ اَقْلاَمٍ    b) اَرْبَعَةُ اَقْلاَمٍ    c) سِتَّةُ اَقْلاَمٍ              

     d) خَمْسَةُ اَقْلاَمٍ   e) تِسْعَةُ اَقْلاَمٍ

 

9- مِهْنَةُ اَبِي عَلِيٍّ ؟ ……  sorusunda boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmesi gerekir?

 

     a)  مَنْ       b) مِنْ          c) كَمْ                      

          d) مَا          e) اِلَي

 

10-  هَلْ هذَا الْمُدَرِّسُ مِصْرِيٌّ ؟ sorusunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

 

a)  .لاَ هُوَ مِصْرِيٌّ        b)  . لاَ هُوَ تُرْكِيٌّ

c)  . لاَ هُوَ تُرْكِيَّةٌ        d)    . لاَ  هِيَ تُرْكِيَّةٌ

                  e) .لاَ اَنَا تُرْكِيٌّ




IP
meco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12Ocak2012
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı meco Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 12Ocak2012 Saat 13:39



merhaba bu test sorularının cevaplarınıda verebılır mısınız acaba



IP
volnat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10Ağustos2012
Gönderilenler: 0

Alıntı volnat Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 03Eylül2012 Saat 22:56
doğru mu?)
1.c
2.e
3.d
4.a
5.b
6. d
7. e
8.d
9. d
10.b





IP
ATALAY
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29Aralık2008
Gönderilenler: 1567

Alıntı ATALAY Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 04Eylül2012 Saat 16:48
Orjinalini yazan: volnat

doğru mu?)
1.c
2.e
3.d
4.a
5.b
6. d
7. e
8.d
9. d
10.b
 
 
 
كلهم صحيح الف مبروك  ما شاء الله عليك





السلام علي من اتبع الهدى
IP
hani
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 14Eylül2012
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı hani Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 14Eylül2012 Saat 13:53
6.soruyu anlayamadım..cavabın a olması gerekmiyomu?

IP
the_i_mam
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 31Temmuz2009
Gönderilenler: 0

Alıntı the_i_mam Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 05Mayıs2013 Saat 19:06
فِي الْمَدْرَسَةِ الاِبْتِدَائِيَّةِ …..….… وَاُمُّهُ

Cümlesinde boş yere gelmesi gereken kelime hangisidir?

 

 a)  مُعَلِّمَةٌ      b)   مُعَلِّمٌ     c)  مُدَرِّسٌ              

      d)   تِلْمِيذٌ       e)  مُدِيرٌ

 hocam bu sorunun cevabı d şıkkı. çünkü a)  مُعَلِّمَةٌ      müennestir. soruda ise

  وَاُمُّهُibaresi  mevcut. yani cevabın müzekker olması gerekir. cümleye anlam itibariyle bakarsak ilkokulda öğrenci ve annesi vardır anlamı çıkar. diğer şıklar birbirine çok yakın.


Düzenleyen the_i_mam - 05Mayıs2013 Saat 19:07

IP
saniye
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20Aralık2007
Gönderilenler: 1570

Alıntı saniye Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 06Mayıs2013 Saat 11:27
Orjinalini yazan: the_i_mam

فِي الْمَدْرَسَةِ الاِبْتِدَائِيَّةِ …..….… وَاُمُّهُ

Cümlesinde boş yere gelmesi gereken kelime hangisidir?

 

 a)  مُعَلِّمَةٌ      b)   مُعَلِّمٌ     c)  مُدَرِّسٌ              

      d)   تِلْمِيذٌ       e)  مُدِيرٌ

 hocam bu sorunun cevabı d şıkkı. çünkü a)  مُعَلِّمَةٌ      müennestir. soruda ise

  وَاُمُّهُibaresi  mevcut. yani cevabın müzekker olması gerekir. cümleye anlam itibariyle bakarsak ilkokulda öğrenci ve annesi vardır anlamı çıkar. diğer şıklar birbirine çok yakın.

Bu sorunda biraz aldatmaca var aslında :)

Şöyle ki sonda وَأُمُّهُ kelimesinin iyelik zamiri eril bir zamirdir ve önceki boşluğa gelecek olan isimle ilişkili olduğundan eril bir kelime gelmelidir ve buna göre cevap şıklarında olan b) مُعَلِّمٌ, c) مُدَرِّسٌ, d) تِلْمِيذٌ , e) مُدِيرٌ şıkları dil bilgisi açısından doğru şıklardır ancak bir de anlam bakımından incelenmesi istemiştir onun annesi derken burada söz konusu okul olduğuna göre ve okulda da öğrenci olacağından ve anne kelimesinin de öğrenci ile ilişkisi kuvvetle muhtemel olacağından (yani okula kimin annesi gelir genelde öğrencinin annesi gelir düşüncesinden) doğru cevap şıkkı d) تِلْمِيذٌ dır.
 
Anlam olarak "İlkokulda öğrenci ve annesi vardır."

IP

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma


Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

Bu Sayfa 0,109 Saniyede Yüklendi.