![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası Aktif Konular Takvim Arama |
|
| Meslek, Kurs, Üniversite, Yüksek Lisans & Okul | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Konu: arap dili edebiyatı hazırlık olmayan üniversiteGönderim Zamanı: 26Temmuz2010 Saat 13:15 |
|
arkadaşlar ben 1999 ihl mezunuyum.arap dili ve edbiyatı okumak istiyorum.sınava girdim.dil 3 puanım 325.359 başarı sırası 21743
öğrenmek istediğim şeyleri aşağıya yazıyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.(not en kısa sürede bitirmem lazım.yeterince geciktik zaten)
1 arap dili ve edebiyatı gelme olasılığı nedir?
2 hazırlık sınıfı olmayan arap dili ve edebiyatı hangi üniversitede var?
3 hazırlık sınıfı olan bir üniversite gelirse bu sınava hazırlanabilecegim kitap olarak neyi tavsiye edersiniz?
4 daha önce çıkmış hazırlık sorularına nasıl ulaşabilirim.sorular nasıldır v.s.?
5 bu bölümün formasyon sorunu varmı hangi üniversite verir hangisi vermez öğretmen olabilirmiyiz?
şimdilik aklımdakiler bunlar.tekrar teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
rmysa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 26Temmuz2010 Saat 17:32 |
|
bildiğim kadarıyla 302 den alıyo istanbul üniversitesi arap dili.bana girebilirsiniz gibi geliyo. formasyon da bildiğim kadarıyla 4 yılın içinde veriliyo tabi yine değiştirmedilerse..
hazırlık sınavı konusunda da aynı sizin gibiyim üniversitede okuyan rastladığım kişilere mail attım ama cevap gelmedi.arapçayı öğreten kitap var mehmet maksudoğlunun onu çalışıyorum yüzeysel anlatıyo ama neyden çalışacağımı bilmiyorum.inşaAllah bu konunun altına biri yazarda bizde bilgileniriz.
Rabb'im yardımcınız olsun.. |
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Temmuz2010 Saat 11:55 |
|
rmysa teşekkürler. sende benim gibi birisinin birşeyler yazmasını bekliyorsun.inşallah tercihler bitmeden birisi birşeyler yazar.
|
|
|
|
|
vuslat41
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Temmuz2010 Saat 13:36 |
|
arkadaşlar sadece buradan cvp beklemenize gerek yok, başka sitelerede bakabilirsiniz bu konularda. googla derdinizi yazın birileri bir şeyler yazmıştır muhakkak :) zaman kaybı olmamamsı açısından.. Allah cc yar ve yardımcınız olsun..
|
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Temmuz2010 Saat 14:34 |
|
sevgili vuslat41 ilgin ve alakana teşekkür ederim.bu konuyu buraya yazdım ki belki işin ehli olan buradaki arkadadaşlar özellikle hazırlık sınıfı hakkında bizi aydınlatırlar.amaç bu.
ben google dan baktım.başka forum ve sitelerden baktım.ne yazıkki bilen birine rastlamadık.
ama araştırmalarımız burasıyla sınırlı değil elbette.üniversitelere ulaşıp soralım dedik konuşmaları acayip,yorgun argın kişiler telefona çıktı.aşırı yardımsever! davrandılar sağolsunlar.net birşey anlamadık.
araştırma ve gayretlerimiz devam ediyor.
allah senide bizide muvaffak kılsın.
|
|
|
|
|
rmysa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Temmuz2010 Saat 19:21 |
|
bugün dikkatimi çekti klavuzda istanbul üniversitesi arap dilinde aranan şartlarda hazırlık sınıfı yazıyor fakat diyarbakır dicle üniversitesinde yazmıyor.sanırım Atatiürk üniversitesinde de hazırlık yok haber vereyim dedim. ben verdim kararımı hazırlık sınavını geçemesem ve 5 yılda olsa istanbul üniversitesine gidicem..Rabb'im sizinde yardımcınız olsun.. |
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 28Temmuz2010 Saat 19:31 |
|
rmysa istanbul üniversitesi arap dili ve edebiyatı için kılavuzun açıklamalar kısmında hazırlık oldugu belirtilmiş.ankara,atatürk,dicle,selçuk için belirtilmemiş.işte kafamızı kurcalayan bizi şek ve şüpheye düşürende bu.acaba buralarda hazırlık var mı yok mu diye bu yüzden soruyorum.yani kesin bilgi lazım.zaman benim için çok önemli.1 yıl ekstra okumak benim için büyük kayıp.
eğer kesin olarak hazırlıgın olmadıgını bildiğin yer varsa yaz lütfen.
ayrıca sanıyorum zaman senin içinde kıymetli(benim gibi) neden hazırlık olmayan bir ünivrsiteyi 1 yıl okuyup tekrar istanbula geçiş yapmıyorsun.ben böyle yapmayı düşünüyorum.sende bi düşün istersen |
|
|
|
|
rmysa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 29Temmuz2010 Saat 09:46 |
|
kesin emin değilim çünkü direk üniversiteyle konuşmadık fakat forumlardan biri(o kadar çok foruma vs girdim ki şu 2 haftada hangisi hatırlamıyorum)nde atatürk üniversitesinden mezun olmuş biri hazırlık okumadığını yazmıştı.5 tane arap dili ve edebiyatı veren üniversite var.bence kesin cevap alana kadar hepsini arayın bunu yapmak saatlerinizi alsa bile.. aslında düşündüm dicle üniversitesine gidip 2.yıl gelmeyi ama kimse gitmemi istemiyo çevremde.şu an arapça çalışıyorum zaten eğer hazırlık sınavını geçemezsem hazırlık sınıfının bana çok faydalı olacağını düşünüyorum bir dil öğrenmeye kalktımsa doğru düzgün öğreneyim geçersem zaten sorun yok:) Rabb'im hayırlısını nasip etsin.. |
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 29Temmuz2010 Saat 11:01 |
|
ben arap kökenliyim.ailece arapça biliriz.
birçok arap ülkesinin lehçesiyle arapça konuşabilirim.özellikle suriye lehçesi en hakim olduğum lehçe.fasih arapça asıl arapça ve kendi başına bir ilim.birisi yazmış arapçayı öğrenemezsiniz sadece ömür boyu en iyi şekilde öğrenmeye çalışırsınız.yani arapça bir medrese sizde onun bir öğrencisi.öyle yazmış.iyi ifede edilmiş.
cennet dilini öğreniyoruz.kolay değil.ama çok zevkli.istek oldumu o size kapılarını yavaş yavaş açıyor.siz kapılardan ilerledikçe işte son kapı diyorsunuz kendi kendinize ama kapılar hiç bitmiyor.her seferinde yeni bir kapı,şevk ve azimle dolu zevkli bir yol...
hazırlık okuyarak zaman kaybetmek istemememin nedeni bu.ben diplomayı bir an önce almalıyım. |
|
|
|
|
rmysa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 29Temmuz2010 Saat 19:10 |
|
Rabb'im hakkınızda hayırlısını nasip etsin..
|
|
|
|
|
mmavi
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 30Temmuz2010 Saat 14:16 |
|
Erzurum Atatürk' ta hazırlık yokkk..ben 2001 mezunuyum Erzurum'dan. bilginiz olsun...
|
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 30Temmuz2010 Saat 15:17 |
|
sayın mmavı.ben dıcle üniversitesini aradım diclede bu yıl hazırlık açılacagını soyledıler yetkılıler.
sız 2001 mezunusunuz belkı bı degısıklık olmustur.yanı verdıgınız bılgıler bu yıl ıcınde gecerlıımı.bu yıl hazırlık yok mu erzurum ataturkte
|
|
|
|
|
arapçaöğretmen
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 30Temmuz2010 Saat 16:06 |
|
Arkadaşlar Arap Dili ve İlahiyat bölümlerinde hazırlık olup olmadığı konusunda daha önce söz konusu bölümleri bitiren mezun öğrenci arkadaşlardan alacağınız bilgiler yanıltıcı olabilir.
Çünkü bu bölümler her sene değişikli yapabiliyor. Örneği bir önceki sene hazırlığı olmayan bölüm yeni eğitim öğretim döneminde hazırlık açabiliyor.
En iyisi tercih yapacağınız Üniversitedeki bölüm hocalarına sormaktır. Böylece en yeni bilgiyi almış olursunuz.
Benim şahsi kanaatim eğitim kalitesi açısından sıralamam aşağıdaki gibidir;
- Ankara Gazi Arapça Öğretmenliği
- Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı
- İstanbul Üniversitesi Arap Dil ve Edebiyatı
- Erzurum Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı
- Konya Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı
- Dicle Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı
Benim bildiğim kadarıyla; Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Arapça Öğretmenliği bölümleri Türkiye’de yalnızca 6 üniversitede bulunuyor. Bu üniversiteler; Ankara Gazi Üniversitesi (Eğitim Fakültesi - Arapça Öğretmenliği)
Ankara Üniversitesi (Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi - Arap Dili ve Edebiyatı)
Atatürk Üniversitesi (Fen-Edebiyat Fakültesi - Arap Dili ve Edebiyatı) Dicle Üniversitesi (Fen-Edebiyat Fakültesi - Arap Dili ve Edebiyatı) İstanbul Üniversitesi (Edebiyat Fakültesi - Arap Dili ve Edebiyatı) Selçuk Üniversitesi (Edebiyat Fakültesi - Arap Dili ve Edebiyatı) Bir de bu bölümü ikinci öğretim olarak okumak isteyenler için İstanbul Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi program açmış durumda. Yani ikinci öğretim programlarıyla birlikte Arap Dili ve Edebiyatı için Türkiye’de 5 üniversitede toplam 8 program mevcut. Ancak bu programların çoğunun kontenjanı dolmadığı için taban puanları da yok. 2009 yılında bu 8 programın yalnızca ikisinin kontenjanı dolmuş ve taban puanı oluşmuş durumda; İstanbul Üniversitesi 62 kişi / 266.125 (DİL) |
|
|
|
|
mmavi
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 30Temmuz2010 Saat 16:16 |
|
martta Erzurum' daydım ve bölüme ugradım ama hala daha hazırlık bölümü yoktu değişen bişeyde yoktu. değişeceğinide sanmıyorum ama son dakikada da değişebilir. yukarıda arapca ögretmenı arkadas cok guzel acıklamıs herseyı dıkkate alın kesınlıkle....tercıh sıralamsını da ıyı yapmıs ama erzurumu ıstanbuldan once koyabılırız...bunun dısında ıyı bır arastırma kesınlıkle...
|
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 30Temmuz2010 Saat 19:02 |
|
arapçaögretmenine ve yardımcı olmak amacıyla bılgılerını paylaşan arkadaşlara bır kez daha teşekkür ediyorum. hazırlık olan ve olmayan üniversiteler yaptıgım araştırmalar sonucunda şöyledir.
hazırlık sınıfı
istanbul üniversitesi (arapdili ve edbiyatı) var
ankara diltarihcografya (arap dili ve edebiyatı) yok
erzurumatatürk (arap dili ve edebiyatı) yok
diyarbakırdicle (arap dili ve edebiyatı) var
konyaselçuk (arap dili ve edebiyatı) yok
formasyon hakkında bılgısı olan varsa paylaşırsa sevınırım.hangı üniversite veriyor hangisi vermiyor.
|
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05Ağustos2010 Saat 11:13 |
|
dicle diyarbakırda,atatürk erzurum da bu sene arap dili (i.ö) yok.duyurulur.
|
|
|
|
|
mmavi
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05Ağustos2010 Saat 13:24 |
|
erzurumda 2002 dn sonra i.ö. kalmadı kapandı ayrıca formasyon 2001 den sonra kaldırıldı artık verılmıyo...
|
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 13Ağustos2010 Saat 11:09 |
|
Arkadaslar Erzurum Ataturk unıversıtesı arap dılı ve edebıyatını kazandım.
Allah bızı muvaffak eder ınsallah. |
|
|
|
|
rmysa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 13Ağustos2010 Saat 11:58 |
|
amin bende istanbul arap dili ve edebiyatındayım
|
|
|
|
|
arapçaöğretmen
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 13Ağustos2010 Saat 12:06 |
|
Orjinalini yazan: ayhan99
Arkadaslar Erzurum Ataturk unıversıtesı arap dılı ve edebıyatını kazandım. Allah bızı muvaffak eder ınsallah. Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun.
Çok güzel bir bölüm kazanmışsın, tebrik ederim.
![]() Özellikle Erzurum Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünün eğitimi sarf-nahiv konusunda çok iyi. Hele de Prof. Dr. Sadi Çöğenli hoca bu konuda çok kabiliyetli ve öğreti becerisi, anlatım kabiliyeti çok güzel.
İlaveten Erzurum şehri çok güzel yaşanacak bir yerdir. En güzel kampüslü Üniversite Atatürk Üniversitesidir.
Yeniden hayırlı olsun diliyorum. ![]() |
|
|
|
|
hayrola.2009
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 18Ağustos2010 Saat 02:56 |
|
Slm arkadaşım tekrardan bu sayfaya bakarmısın bilmem ama bende Atatürk üni Arap dili edb umarım ikimiz içinde hayırlı olur aynı sınıftayız heralde şimdiden memnun oldum :)
Düzenleyen hayrola.2009 - 18Ağustos2010 Saat 02:57 |
|
|
|
|
hayrola.2009
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 18Ağustos2010 Saat 02:56 |
|
Orjinalini yazan: ayhan99
Arkadaslar Erzurum Ataturk unıversıtesı arap dılı ve edebıyatını kazandım. Allah bızı muvaffak eder ınsallah. Slm arkadaşım tekrardan bu sayfaya bakarmısın bilmem ama bende Atatürk üni Arap dili edb umarım ikimiz içinde hayırlı olur aynı sınıftayız heralde şimdiden memnun oldum :) |
|
|
|
|
mmavi
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 18Ağustos2010 Saat 13:15 |
|
Erzurum Atatürk Üniversitesini kazanan arkadaşları tebrik ederim...benim evimdir orası ben çok severim ve söylemeliyim çok harika hocalarınız olacak... Doğu Dilleri Bölüm Başkanı: Prof.Dr.Nevzat Hafız YANIK.adı gibi kendide hafızdır.Türkceden Arapcaya Çeviri derisine girer genelde. 100 alan çok zordur ama 90alırsanız Arapçanız çok iyi demektir:)))
Prof.Dr.Mehmet Sadi ÇÖĞENLİ : eski bölüm başkanı ben çok severimkendisini harıka bir hocadır. gramer derslerine girer.
Prof.Dr.Kenan DEMİRAYAK : merin derslerine girer, oldukçe deneyımlı ve sempatik bır ınsandr.
Prof.Dr. Mustafa KILIÇLI :Arap Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı: tercüme derslerine girer. kılıcı çok keskindir:))) her harfin ve harekenin inceliği onun kılıcından geçer:))
Prof.Dr.Ahmet SAVRAN: çok tatlı bir insandı vefat etti.
Doç.Dr. Selami BAKIRCI : Türkiyedeki Osmanlıca Konusunda sayılı hocalrından biridir. bu konuda 1 numaradır kendisi.
Doç.Dr. Aysel ERGÜL : bölümün tek bayan hocasıdır. çok ama çokkk değerli bir insandır.
Yard.Doç.Dr. Ömer ÜNAL : eski hocalarımızdan biridir benim hemşehrimdir. harika bir eğitmendir, dersinde çalışmadan giderseniz hemen küser ve eğer çalışırsanız dersi hep sizinle işler.
Yard.Doç.Dr.Nurullah YILMAZ: yeni hocalarımızdan sayılır genç, dinamik vede çok saygılıdır.çok yardımseverdir,her başı sıkışan öğrenci onun yanında soluğu alır ders konusunda ama...şimdi yurt dışına gidecek kendisi.
Yard.Doç.Dr. Sait UYLAŞ : kendisi benim danışman hocamdı o yüzden yakından tanırım. çok harika bir insandır.çok yardımcıdır.ders konusunda ama...
Araştırma Görevlisi Hayati ÖNCEL : bölümün en yenilerinden çok güleç sempatik bir insandır. ben fakülteyi bitirdikten sonra göreve başladı.
arkadaşlar bütün hocaları az çok tanıtmaya çalıştım. çok şanslısınız harika bir okula ve harika b,r kampüse özellikle vede hem medrese hemde modern eğitim almış hocalara sahip olacaksınız. bilgileri çok mükemmeldir, hepside yurt dışına gitmiştir. benim sizlere tavsiyem hocalarınızı konuşma konusunda sıkıştırın. grameri her yerde alırsınız ama konuşma çok zor bir olay. ben yurt dışında yaşıyorum. adım Gökhan.
fakülteye gittiğinizde sizden ricam Hocalarımın hepsine çok çok selam söyleyin. ve orada olduğunuz sürece alacağınız eğitimin kıymetini bilin yanında da ingilizcenizi geliştirin mutlaka.
biz eğitimdeyken kıymetini bilemedik sonra çok bocaladık. çünkü her zaman için hç bir şeye yaramayacak bitirince birşey olamayacağız mantığı vardı ama hayatın insanalra ne getireceği belli olmuyor bildiğiniz üzere ki ben şu anda bir arap ülkesinde yaşıyorum:)) hiç aklımın ucundan geçmezdi doğrusu!.
neyse uzatmayalım sözün kısası kıymetin, bilin hayırlı uğurlu olsun ve hocalarımın hepsi bei tanır hepsinede selam söyleyebilirseniz sevinirim.
hayırlı olsun. |
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 23Ağustos2010 Saat 10:59 |
|
merhaba hayrola.2009 kardeşim sanada hayırlı olsun.inşallah aynı sınıftayızdır.sana özel mesaj attım görüşmek için heralde mesaja bakmadın.bi bak irtibat halinde olalım. |
|
|
|
|
ayhan99
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 23Ağustos2010 Saat 11:02 |
|
sayın mmavi.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sizden ricam bize moral olması açısından yaptığınız işle ilgili bilgi paylaşımında bulunmanız.heralde konsoloslukta çalışıyorsunuz.
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|