![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası Aktif Konular Takvim Arama |
|
| Önlisans Öğrencileri Tanışma Bölümü | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
saniye
Faal Üye
|
![]() Konu: Dikey Geçiş Sınavı kalkıyor,YÖK'ten Lisans MüjdesiGönderim Zamanı: 31Aralık2009 Saat 12:15 |
|
DİKEY GEÇİŞ SINAVI KALKIYOR YÖK'TEN LİSANS TAMAMLAMA MÜJDESİ
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meslek Yüksek Okullarındaki iki yıllık eğitimi tamamlayan öğrencilere öğrenimlerini dört yıllık lisans branşlarında tamamlama imkanı sağlayacak 2+2 sistemini uygulamak için çalışma başlattıklarını açıkladı.
Kanal 24'teki “Söz Kampüsten İçeri' programına katılan YÖK Başkanı Özcan buradaki açıklamasında, Türkiye'de Meslek Yüksek Okulu'ndan dikey geçiş sınavı olmadan ilgili branşlarda olmak üzere doğrudan dört yıllık eğitime tamamlama çalışmaların kısa sürede tamamlamacağı müjdesini verdi..! |
|
|
|
|
saniye
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 31Aralık2009 Saat 12:56 |
|
YÖK'ten Lisans Müjdesi
![]() Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meslek Yüksek Okullarındaki iki yıllık eğitimi tamamlayan öğrencilere öğrenimlerini dört yıllık lisans branşlarında tamamlama imkanı sağlayacak.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meslek Yüksek Okullarındaki iki yıllık eğitimi tamamlayan öğrencilere öğrenimlerini dört yıllık lisans branşlarında tamamlama imkanı sağlayacak 2+2 sistemini uygulamak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Kanal 24'teki “Söz Kampüsten İçeri' programına katılan YÖK Başkanı Özcan buradaki açıklamasında, Türkiye'de Meslek Yüksek Okulu'ndan dikey geçiş sınavı olmadan ilgili branşlarda olmak üzere doğrudan dört yıllık eğitime tamamlama çalışmaların kısa sürede tamamlamacağı müjdesini verdi. Profesör Özcan, YÖK'ün bu konuda gerçekleştireceği programın isabetli tercihlerle üniversitelerimize faydalı imkanlar sağlayacağını vurguladı. YÖK Başkanı Özcan, Vakıf Üniversiteleri'nin temsilcilerinin de YÖK Genel Kurulu'nda yer alma hakkı tanıyan yönetmelik değişiklikliğinin son aşamada olduğunu kaydetti. |
|
|
|
|
tuba44
Groupie
|
![]() Gönderim Zamanı: 31Aralık2009 Saat 14:08 |
|
.. Düzenleyen tuba44 - 14Ocak2010 Saat 23:58 |
|
|
|
|
ALEMİ ERVAH
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 31Aralık2009 Saat 18:39 |
|
örgün veya aöf inş. gerçekleşir ya walla çok sevindirici bi haber oldu:) inş. sevincimiz amacına ulaşır
|
|
|
''ALLAH'A DAYAN,SAY'€ SARIL,HİKM€T€ RÂM OL.YOL VARSA BUDUR BİLMİYORUM BAŞKA ÇIKAR YOL''
|
|
|
|
|
anzotli
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 31Aralık2009 Saat 22:31 |
|
ikisi de olsun.dileyen dileği gibi .
|
|
|
|
|
saniye
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 02Ocak2010 Saat 13:19 |
|
DGS KALKIYOR YÖKTEN LİSANS MÜJDESİ
UZAKTAN EĞİTİM İMKANI YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, “İşyeri Tabanlı Eğitim Sistemi” olarak adlandırdıkları yeni formülle, artık isteyen öğrencilerin 2 yıllık eğitimin ardından aynı branşta 2 yıl daha örgün eğitim alarak 4 yıllık lisans diploması alabileceklerini söyledi.
2 yıllık okuldan mezun olup çalışma hayatına atılanlar ise internet üzerinde uzaktan eğitim alarak lisans eğitimlerini tamamlayabilecekler.
Prof. Günay, çalışmaların hızla sürdüğünü, yeni formülün en geç 1 yıl içinde uygulanmaya başlanacağını dile getirdi. Günay, yeni sistemin Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olanlara kendi branşlarında lisans eğitimi için yatay geçiş imkanı vereceğini belirtti.
Yeni sistemle, örnek olarak: Bilgisayar bölümünden mezun bir Yüksek Meslek Okulu mezunu, Bilgisayar Mühendisliği okuyabilecek...! |
|
|
|
|
Gulahya
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 03Ocak2010 Saat 20:45 |
|
açık öğretim ilahiyat okuyanlar da ilahiyat okuyabileceklermi.....dgsye girmeden.
|
|
|
|
|
fisebilillah34
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 04Ocak2010 Saat 15:33 |
|
evet 2 yıllık okuyan herkes 4 e sınavsız geçecek ama inşallah bu sene sonuna yetişir.. bize yansır.........
|
|
|
|
|
beyto26
Groupie
|
![]() Gönderim Zamanı: 04Ocak2010 Saat 16:01 |
|
ama bu sene kesin mi:*acaba bu sene ilitam alımında yükselme olur mu
|
|
|
|
|
muhyiddin
Groupie
|
![]() Gönderim Zamanı: 04Ocak2010 Saat 22:56 |
|
İnşallah gerçekleşir arkadaşlar
|
|
|
GEL ALLAH'A YÜRÜ YOL KAPANMADAN ZİKREYLE MEVLAYI DİLİN DURMADAN
|
|
|
|
|
sebnur
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 05Ocak2010 Saat 15:40 |
|
bence bize yetişmez bu yeni sistem..henüz kağıt üzerinde..dileriz ki bize yetişsin faydası olsun..hayrlı olur inşaallah arkadaşlar..
|
|
|
|
|
melike24
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05Ocak2010 Saat 18:00 |
|
arkadaşlar bu seneki dgs sınavı 04.07.2010 yapılacak..malesef bize yetişmedi..hayırlısı olsun diyelim..
|
|
|
|
|
fatsa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05Ocak2010 Saat 19:09 |
|
açıköğretim ilahiyat okuyanlar da yararlanabilecekmi bundan. |
|
|
|
|
keremmali
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Ocak2010 Saat 17:06 |
|
evet arkadaşlar açıköğretim ilahiyat okuyanlarda yararlanabileceklermi bundan
|
|
|
|
|
c.ali
Groupie
Kayıt Tarihi: 01Haziran2009 Konum: Kahramanmaraş Gönderilenler: 46
|
![]() Gönderim Zamanı: 07Şubat2010 Saat 19:28 |
|
slm arkadaşlar DGS ye çalışalım mı dgs kalkıyor mu¨
|
|
|
|
|
meymune
Groupie
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Şubat2010 Saat 20:42 |
|
henüz kesinleşmiş bişey yok..c.ali kardeş,bence çalışmakta yine de çok fayda var..ne olur ne olmaz...
|
|
|
|
|
dilaraa
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 13Şubat2010 Saat 23:06 |
|
bu lisans tamamlamada diploma notu önemlimiki,yani ortalama notu şundan itibarenler yararlanacak gibi bişey olurmuki ben bunla ilgili bişey duydum ama hayırlısı genede |
|
|
|
|
gestapo
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 18Mayıs2010 Saat 17:28 |
|
ya arkadaşlar siz başvurdunz mu dgs ye dün den beri uğraşıorm bankalara para yatırılamıyor sistem kapalıymış ösym nin ee yarnda 19 mayıs heryer tatil 20 mayıs ztn son gün şaka gbi kaldm ortalarda son gün o kadar kişi nasıl kayıt olucz çıldırcm
|
|
|
|
|
elphy
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 18Mayıs2010 Saat 19:11 |
|
peki 4 yıllığa tamamlama da açıköğretim şeklinde olabilecek mi acaba yani örgün olmadan???
|
|
|
HERKES BARDAĞINA GÖRE DENİZDEN SU ALABİLİR...
|
|
|
|
|
mahşer
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 25Mayıs2010 Saat 18:04 |
|
s.a.arkadaşlar bu haber çok güzel ama bu seferde derslerde başarılı olanları almasınlar yani belli bir puan sınırı olabilirmi .??? |
|
|
|
|
sebnur
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 25Mayıs2010 Saat 18:41 |
|
tabi..illaki bi kriter olur..baklm ne olucak..
|
|
|
|
|
sebnur
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 25Mayıs2010 Saat 18:42 |
|
Orjinalini yazan: elphy peki 4 yıllığa tamamlama da açıköğretim şeklinde olabilecek mi acaba yani örgün olmadan??? ![]() elbette..ilitam bunun için var.. sakarya ankara istanbul malatya ve erzurum fakültelerinde ilitam var...bilginize.. |
|
|
|
|
measselameh
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 25Mayıs2010 Saat 20:05 |
|
s.a hayır arkadaşlar öyle bişey olmaz zanetmiyorum yaa olurmu öyle şey ama puanımız yüksek olursa tabiki iyi olur 70 in altına düşmemesi lazım onlisans diploma ortalaması ama öyle saçmalık olmaz yanı bellı bi sınır poan kymamaları lazım içiniz rahat olsun
s.a |
|
|
sesını değil sözünü yükselt yağmurlardır zambakları büyüten gök gürültüleri değil!!!
|
|
|
|
|
yakogg
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Mayıs2010 Saat 20:33 |
|
gerçekleşirse çok kişinin işine yarayacak..
|
|
|
|
|
memet duran
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 20Temmuz2010 Saat 16:27 |
|
gerçektan kalkıyor mu acaba seneye mi kalkıyor. kalkarsa memnun olurum. ben bu sene İlahiyatı bitirdim. yani açıktan. 2 yıl ortalama 60.86 umarım kalkar.yoksa başvuracak başka yer yok ilitamdan başka onada başvursak DGS ye girmek gerekir mi iyi günler.
Düzenleyen memet duran - 20Temmuz2010 Saat 16:27 |
|
|
|
|
vuslat41
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 20Temmuz2010 Saat 21:40 |
|
kalkıp kalkmayacağı şu anda belli değil. ilitama başvurmak içinde dgs şartı aranıyor evet. keşke girseydiniz dgs ye bu yıl. gelecek yılı takip etmek zorundasınız artık. Allah cc yardımcınız olsun..
|
|
|
|
|
nakşi gülü
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 21Temmuz2010 Saat 14:27 |
|
şu iş ALLAH C.C. izni ile bir açığa kavuşsa. nerelerden öğrenebiliriz bu işin gerçeğini.
|
|
|
|
|
vuslat41
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 21Temmuz2010 Saat 18:05 |
|
ösym sitesinde yayınlar muhtemelen.ama şu anda öyle bir şey söz konusu değil..
Düzenleyen vuslat41 - 21Temmuz2010 Saat 18:05 |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|