![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası Aktif Konular Takvim Arama |
|
| Günlükleriniz - مفكراتكم | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Şubat2010 Saat 16:46 |
Düzenleyen reham n - 08Şubat2010 Saat 16:52 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Şubat2010 Saat 16:49 |
|
Ben arabçade yazidim fakat görtermetemiş
Söyleyordum: Ey kardişlerim soruniz için çok teşekur ederim Benim net bozuk once ki on bir günü Ve şimdiy kadar |
|
|
|
|
ezrak
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10Şubat2010 Saat 11:37 |
|
merhaba arkadaşım reham
nasılsın uzun zamandır konuşamadık , Ahmet nasıl ? internete girmek için vaktim olmuyor her zaman .ama fırsat buldukça giriyorum . sen uzun zamandır girmiyosun.
derslerin nasıl inşa allah güzeldir
Türkçe dersler yani konuşmalar tamam
kendine iyi bak allah emanet ol |
|
|
Göz yaşlarım beni ağlatanlara sadakam olsun .
|
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 22Şubat2010 Saat 02:09 |
|
Merhaba güzel günlüküm
Nasilsin? Ne var ne yok? Yüksik bis Sesisi kunoşma çunku şimdi bütüm uyulerli sonradan bir gün çok yorugli! Onlara uyunmak istimyorum! Ben bir kiz temel olyorum Melesef Çalişimyorum Çunku miraferlerimle meşgulum dahi şimdiy kadar net bozuk! Bazi haberlerim duy: iki günüdan uyumdim bugün çok güzel dağil oldu İşenim çok hastadir işye gitemdi Onun çok bir heraret yüksek var bademcik bir iltihabi var ve baş ağrısı var Ancak hem baba hem anne burada Annei ona çok üzündü Onu once çok uzun zamandir hasta bakimdi Dünkü ve bugünkü yatakdan kalk me Saat alti akşamde arkdaş geldi o ve baba onu bir doktorya aldiler Sonra iki saatler dönduler Her şu bir müddetki ben ve anne merakde bekleyorduz Onunle gitmak Çok istidim ama Çocukim iÇin gitmadim Doktor ona dediki: Rahet et elaclerini al ve iÇkiler sicak iÇ ÜÇ günler müdeeti işden bir tatil al Afeit sana enşa allah Alhamedullelah muhakak o şimdi daha iyi o uyuli bir heraretin yok Iyi gecler Düzenleyen reham n - 22Şubat2010 Saat 02:12 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 24Şubat2010 Saat 16:50 |
|
Bugün ben eşinim baba ve anne yeyorduk
Babaim bena dedi: şimdi sen turkçi iyi bir şekilde konuş men mi? Dedim ki: çok dağilim Öğreniyorum afedersin ama neden söruyorsun? Dedi ki: çunku soykade - bu bir ad bir pazar halebde için!- çok turkli ensanlar geliyorler var Onlarle anlama yok ... Bilimyorum! Bunun kaçe söyle mem Onun için ki benimle halebye geri dön beni yardim et için Bu söz duyugum çoook güldum gözlerimi ilğildi bile Sonra dedim ki: Evet kupul ettim! Öyle turkli ensanlarla konuşecğem ve ayne bir zman turkÇe öğreneceğem Ancak berber satin alyalim ve satişyalim! Anne dedi ki: vay vay vay kizim bunu nasil olur? Sen bir kiz ...nasil hep bir gün pazarde kalacaksen? Bu gerekmaz Dedim ki: tezeyiceğim canim sen inandin mi? Biz sadce şaka yapiyoruz! Sonradan yemek bittik bir çay yaşli ile nane yaptim Ve babai nasil rakmleri söylemak öğrenidim Hahaha Düzenleyen reham n - 24Şubat2010 Saat 16:52 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 24Şubat2010 Saat 22:53 |
|
Ey arkdaşler ben yaziyorsem hata bilimyorum ... harflari hataleri konuşmyorum, kursala konuşyorum
Lütfen eğer kursal hatalar var bana düzen |
|
|
|
|
ATALAY
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 26Şubat2010 Saat 09:34 |
|
Orjinalini yazan: reham n Ey arkdaşlar ben hatalı yazıyorsam bilmiyorum ... Lütfen eğer kural hataları varsa düzeltir misiniz ? ![]() |
|
|
نمي زيبا أست افولده كم شدن محبوب
|
|
|
|
|
ru-be-ru
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 01Mart2010 Saat 02:05 |
|
Bugün ben eşim baba ve anne yemek yiyorduk Sonradan yemeği bitirdik yaş nane ile çay yaptim reham n kardeşim çok iyisin. .umarım yaptığım düzeltmeler işine yarar. başarının devamını diliyorum...selam ve dua ile... Düzenleyen ru-be-ru - 01Mart2010 Saat 02:06 |
|
|
Allaha cc.a dayan,sa´ye sarıl,hikmete ram ol.
Yol varsa budur,bilmiyorum başka çıkar yol..... |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Mart2010 Saat 01:26 |
|
Kardışlerim atalay ve ru be ru . .gerçkten teşekkur ederim
Düzenleyen reham n - 08Mart2010 Saat 01:30 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Mart2010 Saat 01:28 |
|
Iyi akşamlar güzel günlüküm
Nasilsen? Sana yazimak çok ozlıdım Ben hala misafirlerimle çok mişgulum. . . beni Kusura bakma Seni bir haber haber vericeğem. . . Bugün kiz kardişim bana bir masij gönderdi dedi ki: ben razamiceğem . . Bir kik nerdedir? Doğun günük Bir kiksi! Her sene ve o iyidir ve en güzeldir Benim için ounu öp Ounu söyle teyzen sana ozlıyor. Ben cevap verdim ki: Ha ha ben de razamiceğem! ilk hediye nerdedir! Sen ve annem bana soğal . . . bu bir günü tatli hatirlatiniz Siz beni gerçekten sevendiniz ki Biz de ne kadar sizi ozlıerez Günlüküm ne oldu bilidimisin? Bugün Ahmetim doğun günü |
|
|
|
|
ru-be-ru
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08Mart2010 Saat 01:58 |
|
Orjinalini yazan: reham n
Iyi akşamlar güzel günlüğüm Nasılsın? Sana yazmayı çok özledim Ben hala misafirlerimle çok meşgulum. . . benim Kusuruma bakma Sena bir haber haber vericeğim. . . Bugün kiz kardişim bana bir masij gönderdi dedi ki: ben razamiceğem . . Bir kik nerdedir? Doğun günük Bir kiksi! Her sene ve o iyidir ve en güzeldir Benim için onu öp Ona söyle teyzen sani ozlıyor. Ben cevap verdim ki: Ha ha ben de razamiceğem! ilk hediye nerdedir! Sen ve annem soğalun . . . bu bir günü bana tatli hatirlattiniz Siz beni gerçekten öyle sevindirdinizki Biz de sizi çok özlüyoruz Günlüğüm ne oldu biliyormusun? Bugün Ahmetimin doğum günü reham n kardeşim
estağfirullah teşekkür etmene gerek yok seve seve vakit buldukça yardım edebilirim.
ayrıca yavrunun doğum gününü kutlarım. rabbim hayırlı uzun ömürler versin. |
|
|
Allaha cc.a dayan,sa´ye sarıl,hikmete ram ol.
Yol varsa budur,bilmiyorum başka çıkar yol..... |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 11Mart2010 Saat 02:40 |
|
Iyi akşamlar
Nasilsen? Günlüküm benim bir haber tatli ve bir başka Çok mühzün Tatli habersi başiliceğem: bu akşam Mekkade oldum Alhamdüllylah Iki namazlar Namaz kaldik, kurran okuduk, ve bir turkli kaydinle konuştum o Çok nazikdi ondan yakin oturugum ahmetye bakti sonra dedi: son? Dedim ki: evet oğlum! O güldu snora dedim: ben Çok biraz turkÇe biliyorum . . . Onu öğreniyorum . Sonra ona taniştim, O efiondan anladirdim, sonra namaz vakitsi geldi,onun yakin durdum ve namaz kaldik Sonra Berber biraz konuştuk sonra onu izin verdim Dedim ki: bana dua et . . . Bir şey söyleceğem ama zormuş; seni tekrar göruşmak üzere arzu ediyorum Ahmeti Çok öptu sonra gettik şu bir kisa konuşma Çok motlutum Fazle kalmak istidim ama bir vakitin yoğtu! Ama Kötü bir haber o: Melesef Yarin işim babasi ve annesi halabya dönücaklar Biz Çok üzünyoruz Makul değil nasil bir ay AcleÇa getti Neden güzel günlar hemen getiyor? Biz Çok motlulartuz Ama yarin bu motluluk biticek ve yalnizlik dönucak Başka bir şey söylemem. . .bu hayat Günlüküm şimdi yeter ki Sana bir baş acisi yaptim daha yakin bir firsatde sana fazle konuşucuğum Iyi geceler Düzenleyen reham n - 11Mart2010 Saat 12:11 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 14Mart2010 Saat 11:28 |
|
الحمد لله
لقد عاد النت يا الله كم هذا المنتدى جميل لقد عدت إليه بعد طول غياب اشتقت إليه جداَ |
|
|
|
|
ezrak
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 14Mart2010 Saat 12:33 |
|
السلام عليك يا عزيزتي رهام كيف حالك ؟ انا بخير الحمد الله يا صديقتي اشتقت ان اتكلم معك اللغة العربية و التركيا جدا
كيف احمد ؟ ان شاء الله بخير يا عزيزتي
انا في عطلة لكن سارجع الي معهدي غدا ان شاء الله
كيف دروسك يا رهام ؟
هل انت تتكلمين سريعا اتمني هكذا يا عزيزتي .
مع السلامة انتبهي علي نفسك و ابنك انه ولد مجتهد
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
|
|
|
Göz yaşlarım beni ağlatanlara sadakam olsun .
|
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 14Mart2010 Saat 16:34 |
|
Ve alykum alsalam dostum…
ben de seni özildim Ben iyiyim , Ahmet de çok iyidir. sorunuz için çok teşekkür ederim Sana her zaman başarı arzu ediyorum Ama derslerim iyimiş !! Aselende geçmiş şu bir ay çok çalişmidim çunku benim vakitin yoğdu!! Ama şimdiden çok çok çalişeceğim enşa allah Bazi türk çe kuralları öğreniyorum ve bazi yeni kilmelersi ve fiillersi ezberleyorum Veya Ahmetim…. O renkleri ayırt etiyor ve bütün vakittir bana söyleyor: annem bu Kırmızı öyle mi??,bu Mavi öyle mi? şu Siyah öyle mi? Yeşil Beyaz……….. hem de Büyükbabadir ve büyükannedir yola çıkma için çok üzgündür tabi ki ona dikkat etiyorum teşekkür ederim sen de ki Kendini ve derslerini dikkat et allah emanet ol |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 17Mart2010 Saat 08:29 |
|
günaydin ... bugün biraz çaliştim ve bazı cümleleri yazıdım... o doğrumuş Kedi ağaça çıktı Ahmet haritaya baktı Ahmet denize düştü askerler kaleye girdiler güneş buluta girdi ahmet istanbula gitti إن شاء الله سأكون جمل عن كل شيء جديد سأتعلمه Düzenleyen reham n - 17Mart2010 Saat 11:07 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 17Mart2010 Saat 16:27 |
|
balık denizde yaşar
Emel kütüphanete okuyor Güneş ufukta parlıyor Rifat kahvede oturuyor Nehir ovada akıyor Ahmet fabrıkata çalışyor |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 19Mart2010 Saat 16:21 |
|
Akşam güneşi
Deniz su ?? Yazı kalemi Beredenin nehiri Hamidiye çarşısı Uyku sattı Halep yolu Bağdatın caddesi Cumhuriyet bayramı Istiklal günü Nisanin ayı Mercenin meydanı Hac yolu Beyrutun limanı arkadaşlar... şular çalıştım ama onlardan emin değilim acaba doğru mu?? teşekkür ederim Düzenleyen reham n - 19Mart2010 Saat 16:23 |
|
|
|
|
ATALAY
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 19Mart2010 Saat 16:38 |
|
Orjinalini yazan: reham n Akşam güneşi Deniz suyu ?? Yazı kalemi Beredenin nehiri Hamidiye çarşısı Uyku sattı ما ذا تقصدين بهذه ا لجملة ان تكتبين العربية يمكنني ان اكتبكن بالتركية
Halep yolu Bağdatın caddesi Cumhuriyet bayramı Istiklal günü Nisan ayı Merce meydanı Hac yolu Beyrut limanı arkadaşlar... şunlara çalıştım ama onlardan emin değilim acaba doğru mu?? teşekkür ederim Düzenleyen ATALAY - 19Mart2010 Saat 16:38 |
|
|
|
|
|
|
|
ATALAY
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 19Mart2010 Saat 16:42 |
|
الف مبروك اكثره صحيح , فعلا تخطئين احيانا ولكن لا يهم , خطء قليل وبسيط تحايا كثيرة
|
|
|
|
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 19Mart2010 Saat 17:03 |
|
Affedersin
hemen yazıdım bir hataya dikkat etmetim Uyku saatı?? ساعة نوم؟ أنا حالياً أتعلم (الإضافة) في اللغة التركية أحاول التدرب لكي أصل إلى أقل عدد ممكن من الأخطاء شكراً لتصحيحك لي يا أخي Düzenleyen reham n - 19Mart2010 Saat 17:06 |
|
|
|
|
ATALAY
Faal Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 19Mart2010 Saat 17:05 |
|
Uyku saatı??
ساعة نوم؟ هذا صحيح مبروك تحياتي واحترامي |
|
|
|
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 22Mart2010 Saat 09:05 |
|
Adnan çantası Gülün kokusu Evin balkonu Radyonun sesi Kapı zili Milletin şerefi Kuşların yuvaları Peygamber hadisleri Kuran ayetleri |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 22Mart2010 Saat 09:10 |
|
Köyüm köyün köyü köyümüz köyünüz köyleri masam masan masası masamız masanız masaları ordum ordun ordusu ordumuz ordunuz orduları askerlerim askerlerin askerleri askerlerimiz askerleriniz askerlerleri kardeşim kardeşin kardeşi kardeşimiz kardeşiniz kardeşleri babam baban babası babamız babanız babaları |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 22Mart2010 Saat 09:17 |
|
،، مفكرتي .. أظن أني أتقنت تلك القواعد والأهم قاعدة التوافق الصوتي...
آمل ألا تحوي جملي أي أخطاء
|
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 23Mart2010 Saat 15:44 |
|
السلام عليكم يا أصدقاء
لطفاً هل لي بسؤال؟؟ هذا الحرف...ğ متى يلفظ (ي) ومتى يلفظ (غ)؟؟ يعني هل لطريقة لفظه قاعدة تحدد هذا الشيء؟؟ شكراً لكم جميعاً Düzenleyen reham n - 23Mart2010 Saat 15:45 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 24Mart2010 Saat 12:56 |
|
Günlüküm… Merhaba… nasilsin????
ben çok Mutlum çunku bugün enşa allah Mekke'ye gideceğiz… bu birinci sebep Ama başkanin ki orada işim kiz kardişi (görümcem) göreceğiz O dün ulaşti Ve sık sık bizimle evime dönecek Için ki ben Mutlum Evi hazırladım ve birkaç tane yemekler pişirdim, Inan mısın? buraya geldimden beri sadece kayın peder ve kayın validem bezi ziaret ettiler çunku bizde gelmek seyahat etmek Ihtiyaç duymak var allah emanet ol |
|
|
|
|
ayseseyda
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24Mart2010 Saat 16:30 |
|
''Günlüğüm...Merhaba...Nasılsın???Ben çok mutluyum. Çünkü bugün Mekke'ye gideceğiz İnşaallah...Birinci sebep bu.Bir sebep daha var.Orada eşimin kız kardeşini (görümcemi) görecegiz(eşimin kızkardeşi ile görüşeceğiz).O (oraya) dün ulaştı(vardı).ve sıksık bizim evimize gelecek. Bunun için mutluyum. Evi hazırladım. ve birkaç yemek pişirdim. İnanır mısın?! Buraya geldiğimden beri sadece kayınpederim ve kayınvalidem beni ziyaret ettiler.BURADAKİ CÜMLEYİ ANLAYAMADIM
ALLAH'A EMANET OL'' reham n çok başarılısın..İnşallah cümleleri doğru anlayabilmisimdir Allah yardımcımın olsun Allah'a emanet ol ![]() Düzenleyen ayseseyda - 27Mart2010 Saat 02:52 |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Mart2010 Saat 00:33 |
|
çok çok teşekkür ederim kardeşım,
düzenmek için allah sana başarı olsun |
|
|
|
|
reham n
Senior Member
|
![]() Gönderim Zamanı: 27Mart2010 Saat 00:37 |
|
Iyi akşamlar
Nasilsin? veya ben çok iyi değilim!! Ahmet bugün ruhi durumdur çok kötü…. çünkü…. Dün beri bezim halanin çocuklarıdır oldular onlar iki oğlanlar ve bir kiz … bir şey önemli o ….Ahmet çocuklara sevdı,, hem de çok sevinli oldu çocuklarla çok Oynadı ,,,, Onları bütün oyunlari Verdi Bisiklet de o Genellikle hanki bir ensane almak Kabul edimiyor ama bu kere onlara nasil izin Verdi bilmiyorum!!!! Hem de onlara uyumak onun Yatakta izim Verdi!!! Ben ondan şişirdim.. aslande o biraz bencil!! Multunun zamanlari onlarla geçirdi Ama busabah önce cuma namazı gettiler!!onlar Geter getmez kaşlarını çattive,,, bütün bugün yemdi!! Her zaman beni soruyor ki: nerdirler???onlari istiyorum.. Onu dedim ki: canim enşa allah daha yakin zaman döncekler -peki neden ki??büyük annem ve dadem gibi… Dedi ki… Gülümsedum sonar dedim.. sen nereye büyük annen ve daden gettiler bilir misin?? Evet… cevap Verdi. büyük annem ve dadem gettiler bana bir Kırmızınin elmasi getirmek için (o elma çok seviyor!!) _tamam aferin sana (Bakri ile Sovad) böyle yapacaklar!!ama yollar bıraz uzundur onun için gecikecekler!! dedim ki şimdiye kadar gevezelik yeter uyumak istiyorun iyi geceler Düzenleyen reham n - 27Mart2010 Saat 16:15 |
|
|
|
| << Önceki Sayfa 9 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|