![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
İlitam Öğrencileri Tanışma Bölümü | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Yazar | Mesaj |
ttgnur
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18Ağustos2009 Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20Ağustos2009 Saat 23:01 |
Selamün aleyküm arkadaşlar.
forumlarda en cok merak edilen şeylerden bir tanesi her iki ilitam programının taban puanları. herkes, kazandıgı deneyimler ve gözlemleri sayesinde cok guzel tahminlerde bulunuyor. şimdi benim ve hepimizin en cok merak ettiği bu tahminleri hep beraber bu başlık altında toplarsak bircok arkadasımızın merakını gidermiş olacagız. benim tahminim; sakaryanın 500 kişi daha alacak olması puanları bir hayli düşürecek.
ve 3 dgs sınavı hakkını doldurup yeni yönetmelik sayesinde tekrar sınava giren deneyimli arkadasların sayısı gecen seneye göre cok daha azalacak. tavan-taban puanları arasındaki fark gözlemlerime göre (313-288) =25. 1 kişi= 750/25 = 30 puan farkediyor. bu sene ilitama 500 kişi daha alınacagından dolayı bu 500 kişi ankaranın taban puanını 500/30 = 16 puan azaltarak 272 yapacak. 6 puanda yanılma payı için eklersek ankaranın taban puanı ""278"" sakaryanın taban puanı ise forum tecrübelerim sayesinde ""168-170"" arasında olacagını düşünüyorum. İNSALLAH rabbimizin bize vermiş oldugu DGS gibi güzel bir fırsatı değerlendirip Rabbimizin yolunda rehber oluruz. İNSALLAH herkes amacına ulasır. Düzenleyen ttgnur - 21Ağustos2009 Saat 01:18 |
|
![]() |
|
yiğido 58
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17Mayıs2009 Konum: Sivas Gönderilenler: 108 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle duana gönülden amin diyorum...bence ankara taban puan 290 .sakarya 175..yanlış bilgi almadıysam ankara ya geçen yıl 2500 kişi bu sene ise 6000 kişi başvurmuş.. |
|
![]() |
|
yiğido 58
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17Mayıs2009 Konum: Sivas Gönderilenler: 108 ![]() |
bu sadece benim tahminim..ama dileğim puanların düşmesi..inşaallah sizin tahminleriniz doğru çikar ve puanlar düşer...
|
|
![]() |
|
ttgnur
Evet puanlar insallah düşer. bence 6000 kişinin basvurması cok mantıklı.
cünkü puanı düşük olan kardeslerimiz kazanmaları noktasında daha da umutlu oldukları için basvuru sayısı artmıs olmalı. mesele ben gecen sene 275 puan aldım. dgs sınavına girme sınırının kalkmasından dolayı taban puanlarının bir hayli artacagını düşündüğüm için vede bosu bosuna kayıt parası vermemek için basvuru yapmamıstım. eğer gecen sene 500 kişi alınmıs olsaydı kesilikle basvurumu yapmıstım.. Düzenleyen ttgnur - 20Ağustos2009 Saat 23:21 |
|
![]() |
|
halid_63
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05Ağustos2009 Konum: Sanliurfa Gönderilenler: 108 ![]() |
yiğido 58 aynen katılıyorum ankara için ama sakarya 170 -172 gibi olur bence
ttgnur kardeş şunuda gözardı etmiyelim ki asıl listelerde taban puan aynı olur hatta sakrya daha yüksek te kalır çünkü herkes ikisinede başvurdu
yani ilahiyat bölümünde ilk 700 giren ismi hem ankarada var hem sakaryada bundan dolayı bu sene yedekler den sadece alım şansı yüksek hatta bu seneki yedek listeleri yetmez.
|
|
![]() |
|
ttgnur
Bi düşünsenize gecen sene basvurular sadece ankaraya yapılıyordu ve taban puan 288 idi.
bu sene 500 kişi daha alınacak. gecen seneye ve bu seneye göre dgs punlarında cok fazla oynamalar yok. yani herkes sadece 750 kişi alan ankaraya basvursa bile gecen seneye göre kıyaslarsak taban puan 290-293 olur. sakaryanın bu sene alacağı 500 kişi gecen seneye göre, ankaranın taban puanı olan 288in altında puan almıs olan kişiler gibi olacak. bu demek oluyor ki bu 500 kişi taban puanları bence 278e kadar cekecek... Düzenleyen ttgnur - 21Ağustos2009 Saat 00:03 |
|
![]() |
|
halid_63
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05Ağustos2009 Konum: Sanliurfa Gönderilenler: 108 ![]() |
bakın şöyle bir şey var diyelim ankaraya 700 kişi alındı ve taban puanı 290 oldu bu 700 kişi içinde en az 500 kişi sakaryaya başvuru yapmıştır. ne olur durum sakaryanın asıl listesi taban puanı ankaradan yüksekte kaldı.
sizin dediğiniz eğer bir okul olsa ,bir tercih hakkı olsa ve 1200 alınsa doğru 275'e bile düşer fakat çok düzensiz bir alımki bu hale getiriyor.
şunuda belirteyim ankara sonuçları sakaryanın kesin kaydından önce açıklarsa sakarya yedek listeyi 500 çıkarması lazım aksi takdirde 100- 200 öğrencisi anca olur. Düzenleyen halid_63 - 21Ağustos2009 Saat 00:07 |
|
![]() |
|
hafızbekir
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13Ağustos2009 Konum: Ankara Gönderilenler: 95 ![]() |
arkadaşlar ank 6000 başvuru olmuş.aradım ilahiyatı sordum puanlar nasıl die? başvuru yapanların puan ortalaması ham=240-260 arası dedi.anlaşılan puanı yüksek olanda olmayanda başvurmuş..
|
|
![]() |
|
ttgnur
Evet kardesim haklısın. 500 kişi alınacagı için herkes için buyuk fırsat oldu.
bence bu sene eğer sakarya,
sonucları daha erken acıklarsa ankaraya da basvuranlar puanların zaten cok düşecegini tahmin ettikleri halde riske girmek istemeyecekler ve sakaryaya kayıt yaptıracaklar. mesela ben ankarayı beklicem. ama gönlüm ister ki sonuclar aynı anda acıklansın ve sakaryayı cok isteyipte ankaraya kayıt yaptırmak zorunda olan kardeslerimiz magdur olmasın. Düzenleyen ttgnur - 21Ağustos2009 Saat 01:09 |
|
![]() |
|
elifsnmz_67
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12Ağustos2009 Konum: Zonguldak Gönderilenler: 29 ![]() |
bence kim nereyi istiyosa sadece orayı yazmalı açıkta kalmamak için her ikisinede kayıt yaptırıp sonra ikiside tutup birinden vazgeçtiğinde boşuna bir kontenjanı harcamış oluyo
|
|
![]() |
|
neyzen_ist
Aktif Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Ağustos2009 Gönderilenler: 108 ![]() |
yav arkadaşlar bu işi neden bukadar acemice yapıyo bunlar,
alımlar bence tek bir yerden ve sakarya ilitamın alım sistemine göre olmalıydı....
ilitamlar birbirinden bağımsız hareket ettikleri için bole oluyo.
hem ank hem sakarya kontenjanarının tamamını doldurmadıkları vakit tazminat davası açıcam
çünkü görüyorum,birçok kardeşimiz mağdur olacak....
|
|
![]() |
|
ttgnur
inş durum o seviyelere gelmeden ankara biran evvel sonucları erken acıklama kararı alır.
dgs yerleştirme sonucları bile 1 ay sürmedi. üstelik dgsye bu sene 80.000 küsür kişi girdi
ve hepsinin bütün puanları tek tek hesaplandı. aradaki farka bakarsak ankaranın yaptığı cok komik. bu butun sikayetlere ve olacak magdurlara ragmen ankaraya başvuru yapan kişilerin puanlarını 2 çarpma bir toplama işlemi gibi basit bir işlemi yapıp sonucları zamanında acıklamıcaksa oturup düşünmek lazım. En iyi çözüm hergün ankarayı aramak.. |
|
![]() |
|
Nurulhak
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11Kasım2006 Gönderilenler: 270 ![]() |
ilk kazananlar listesinde puanlar yüksek olacak
ancak ankara erken acıklarsa, sakaryayı kazanan bir cok kisi kaydını yaptırmayıp ankarayı tercih ederlerse
sakarya yedekler listesinden puanlar düsebilir.
Tahmin zor :)
|
|
![]() |
|
posof
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24Ağustos2009 Konum: Ardahan Gönderilenler: 0 ![]() |
değerli arkadaşlar ben diyorum ki eğer bu okula girmek bizim için hayırlıysa mevlam nasib etsin yoksa yok
|
|
![]() |
|
ezmert
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Eylül2007 Gönderilenler: 201 ![]() |
aynen öyle posof kardeş ne demiş atalarımız hayırlıysa beriye hayırsızsa geriye
![]() |
|
Aczini itiraf eden,ehliyetini isbat eder.
|
|
![]() |
|
posof
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24Ağustos2009 Konum: Ardahan Gönderilenler: 0 ![]() |
slm arkadaşlar bu sakarya ne zaman açaklıcak yerleşirme sonuçlarını bilen varmidur? |
|
![]() |
|
halid_63
a.s. arakadaşım yarın açıklamaları gerekir yarın açıklama günü 26 ağustos klavuzda öyle. |
|
![]() |
|
posof
Allah razı olsun dostum çok saol
Düzenleyen posof - 25Ağustos2009 Saat 14:02 |
|
![]() |
|
bolçii
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22Ağustos2010 Gönderilenler: 0 ![]() |
s.a arkadaslar.ben bu yıl ilk griyorum taban puanı neye göre hesaplıyorsunuz. diploma notum 78.66 dgs den en az kac almalıyım yerlesmek ıcın.simdiden tesekkurler |
|
![]() |
|
bolçii
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22Ağustos2010 Gönderilenler: 0 ![]() |
24 agustosta
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |