![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası Aktif Konular Takvim Arama |
|
| Meslek, Kurs, Üniversite, Yüksek Lisans & Okul | |
| |
|
| Yazar | Mesaj | |
|
scelik
Moderator
Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Konum: Rize Gönderilenler: 4151
|
![]() Konu: Türk üniversiteleri Körfez'e açılıyorGönderim Zamanı: 24Haziran2009 Saat 11:50 |
|
|
Türk üniversiteleri Körfez'e açılıyor
Afrika ve Asya ülkelerinden sonra YÖK, Arap ülkelerinden Türkiye'ye öğrenci getirmek için harekete geçti. YÖK, BAE'den sonra Suudi Arabistan'daki öğrencilerin Türk üniversitelerinde okumasına imkan tanıyan anlaşmaya imza attı.
Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşmalara imzalayarak, Arap dünyasına açılım başlatan YÖK başlatığı akademik açılımı Suudi Arabistan ile sürdürüyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki YÖK heyeti üç gündür Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da temaslarda bulunuyor. YÖK Başkanı Prof. Özcan Riyad'taki görüşmelerde Türk üniversitelerinde Suudi öğrencileri okutma daveti yaparken, Suudi yetkililerin de daveti çok olumlu bulduğu öğrenildi. ANLAŞMA İMZALANACAK Perşembe günü Türkiye'ye geri dönecek heyetin Suudilerle Türkiye'ye dönmeden bir protokol anlaşması yapmak üzere mutabık kaldığı öğrenildi. Suudi Arabistan Yüksek Öğretim Bakanı Halid bin Muhammed Al Anqari ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın imza koyacağı öğrenilen anlaşmada Türk üniversitelerinde Suudi öğrenci ve öğretim üyelerine kontenjan ayırılması planlanıyor. Suudi yetkililerin de Türk üniversitelerinden özellikle tıp fakültelerindeki kürsüleri desteklemek istediği belirtildi. GÜL GEZİSİNDE PLANLANDI Suudilerle akademik işbirliğinde ilk somut adım Şubat 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu ülkeye yaptığı ziyarette atılmıştı. Suud Üniversitesi ile TÜBİTAK ve İstanbul Teknoloji Üniversitesi arasında bilim ve teknoloji alanında ilk iş birliği protokolü imzalanmıştı. YÖK'ün Suudi öğrencilere Türk üniversitelerinde kontenjan ayırma planlaması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti sonrasında yapıldı. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç ve YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katıldığı gezide ayrıca Riyad'daki üniversiteler ziyaret edilecek. YÖK Heyeti ayrıca ülkenin en büyük üniversitesi olan Suud Üniversitesi ile Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji kentini de ziyaret edecek. YÖK heyeti 25 Haziran Perşembe günü Türkiye'ye dönecek.
Öğrenci açılımı Dubai'den başladı 7-9 Haziran arasında Dubai'de Türk üniversiteleri açılması için anlaşma imzalayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ortadoğu ülkeleriyle eğitim konusunda yeni bir açılım içerisinde olduklarını belirtmişti. Özcan 'Yeni açılımlar içerisindeyiz. Suriye, Irak, İran'a gidiyoruz, Mısır ile görüşmelerimiz var. Yakında Suudi Arabistan'a gideceğiz, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittik. Çünkü dışarıya açılmak zorundayız. Mesela Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaklaşık 2 bin 500 doktora öğrencisi potansiyeli var. Biz bu öğrenci potansiyelinden pay almak istiyoruz' demişti
http://yenisafak.com.tr/Egitim/?i=194024 |
||
|
الطالب المجتهد
|
||
|
||
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|