![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Çeviri Atölyesi - Türkçe'den Arapça'ya Tercüme Çalışmaları | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
taliben
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08Nisan2009 Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21Nisan2009 Saat 21:22 |
merhaba adım recep 16 yaşındayim.imamhatip lisesinde okuyorum.zeytinburnunda oturuyorum.ailemle Güzel vakitler geçiyorum.annem ev hanımıdır.43 yaşındadir..Babam ise emlakçıdır.45 yaşındadır.Biz 4 kardeşiz.abim düzce üneversitesinde okumaktadir.20 yaşındadir.kız kardeşim ise 12 yaşındadir.ilkokul 6 sınıfa gitmektedir.en küçük kardeşim ise 8 yaşındadir.ilk okul 1 sınıfa gitmektedir.Annemin hobisi arkadaşlarıyla konuşmayi ve gezmeyi sever.babamın hobisi ise haber dinlemek ve araba kullanmayi sever.Benim hobim ise Ailemi sevmektir. ![]() Arkadaşlar birde ricam olcakti bunun birde arabça okunuşunu yazabilirmisiniz dicektim harekesiz okuyuşum biraz zayıfta bazi cümleleri okuyamıyorum. Allaha Emanet olun... |
|
![]() |
|
LaRa_
Faal Üye ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 22Ekim2007 Gönderilenler: 1082 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba adım recep مرحبا. اسمي رجب 16 yaşındayim. عمري 16 imamhatip lisesinde okuyorum. ادرس في اعدادية الامام والخطيب zeytinburnunda oturuyorum. اسكن في زيتين بورنو ailemle Güzel vakitler geçiyorum. اقضي وقتا ممتعا مع عائلتي annem ev hanımıdır.43 yaşındadir.. امي ربة بيت عمرها 43 سنة Babam ise emlakçıdır.45 yaşındadır. وابي تاجر عقاري عمره 45 سنة Biz 4 kardeşiz. نحن اربعة اخوة abim düzce üneversitesinde okumaktadir.20 yaşındadir. اخي الكبير يدرس في جامعة دوزجة. عمره 20 سنة kız kardeşim ise 12 yaşındadir.ilkokul 6 sınıfa gitmektedir. اما اختي عمرها 12 سنة. تدرس في الصف السادس ابتدائي en küçük kardeşim ise 8 yaşındadir.ilk okul 1 sınıfa gitmektedir. واصغر اخي عمره 8 سنوات . يدرس في الصف الاول ابتدائي Annemin hobisi arkadaşlarıyla konuşmayi ve gezmeyi sever. هواية امي التكلم مع صديقاتها والتنزه babamın hobisi ise haber dinlemek ve araba kullanmayi sever. وهواية ابي الاستماع للاخبار وقيادة السيارة Benim hobim ise Ailemi sevmektir. اما انا فهوايتي حب عائلتي Düzenleyen Meysun - 22Nisan2009 Saat 09:10 |
|
Müjdecim, kurtaricim, Efendim, Peygamberim;
Sana uymayan ölcü, hayat olsa teperim.. |
|
![]() |
|
visam
Faal Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22Şubat2008 Gönderilenler: 2331 ![]() |
Özür Dileyerek....
Küçük bir hatırlatma ve tashih… İmam Hatip Lisesi…. في الثانوية الائمة و الخطباء |
|
![]() |
|
LaRa_
Faal Üye ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 22Ekim2007 Gönderilenler: 1082 ![]() |
Orjinalini yazan: visam Özür Dileyerek....
Küçük bir hatırlatma ve tashih… İmam Hatip Lisesi…. في الثانوية الائمة و الخطباء Estagfurullah.. Hatirlatmaniz icin tesekkür ederim visam abi.. Ancak su ilavede bulunmak istiyorum ; ثانوية ve اعدادية kelimesi es anlamdadir .. Bazi Arap ülkelerinde lise ifadesi icin ثانوية kullanilirken bazilarinda اعدادية kullanilmakta.. Birde Türkcedeki imamhatip ifadesi bildiginiz gibi müfred'tir. Arapcadaki karsiligi الامام والخطيب diye düsündüm cünkü الائمة و الخطباء dedigimizde imamlar ve hatipler karsiligini vermis olur, öyle degil mi? ... |
|
|
![]() |
|
visam
Faal Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22Şubat2008 Gönderilenler: 2331 ![]() |
Milli Eğitim Müfredatında ve Ders Kitaplarında الثانوية الائمة و الخطباء şeklinde geçtiğini biliyoruz. Müfred veya cemi olması ise maalesef yine Türkçe'mizle alakalı bir nakısadır diye düşünüyorum. Bu Okullarımızın; Bir İmam veya Bir Hatip yetiştirmediği, İmamlar ve Hatipler yetiştirdiği dikkate alınırsa CEMİ olarak kullanılması gerektiği görülecektir.
Teşekkürler, başarılar...
|
|
![]() |
|
LaRa_
Haklisiniz visam abi.. Aciklamaniz icin tesekkür ederim. fi emanillah.. |
|
|
![]() |
|
taliben
allah razi olsun sizden abilerim saolun.arabça harekeli okuyuşum biraz zayıfta sondan 2 ve 3 arabça okunuşunu yazabilirmisiniz..
Düzenleyen taliben - 22Nisan2009 Saat 15:57 |
|
![]() |
|
taliben
arabça microsoft word nasıl yazabilirim
Düzenleyen taliben - 22Nisan2009 Saat 17:43 |
|
![]() |
|
papatya =)
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03Eylül2009 Konum: Eskişehir Gönderilenler: 0 ![]() |
özel isimleri genelde biz okunuşu şeklinde yazıyoruz ama bilemicem... yani çok önemli bi şeyde gerekli deilse uydur kendin..:)
|
|
![]() |
|
altın şahin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18Mayıs2016 Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() Düzenleyen altın şahin - 18Mayıs2016 Saat 11:17 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |