Onlinearabic.net Anasayfası   Aktif KonularAktif Konular  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş   
aöf ilahiyat önlisans arapça dersleri
DGS ile alakalı konular
  Forum Anasayfası Onlinearabic.netİLİTAM - İLAHİYAT FAKÜLTESİ LİSANS TAMAMLAMA PROG.DGS ile alakalı konular
Mesaj icon Konu: AÖF 1.sınıf Temel Bilgi Teknolojileri soruları ve Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Pratik Arapça Dersleri
Yazar Mesaj
ceydaaa
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07Temmuz2008
Konum: Eskişehir
Gönderilenler: 29

Alıntı ceydaaa Cevapla bullet Konu: AÖF 1.sınıf Temel Bilgi Teknolojileri soruları ve
    Gönderim Zamanı: 18Mart2009 Saat 23:37



AÖF 1.sınıf Temel Bilgi Teknolojileri soruları
1) Bilgiyi işlemek için kullanılan maddi ve kavramsal araçların bütününe verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?



A) Girdi-Çıktı birimleri

B) Bilgisayar ağları

C) Haberleşme araçları

D) Bilgi teknolojileri

E) Bilgisayar



Cevap Cevap-D




2) Büro yazılımlarında bir dosyayı kapatmak için aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanır?



A) Program penceresinin sağ üst köşesindeki (X) işareti tıklanır

B) Dosya penceresinin sağ üst köşesindeki (X) işareti tıklanır

C) Dosya menüsünden çıkış komutuna tıklanır

D) Pencere menüsünden kapat komutu tıklanır

E) Yardım menüsünden kapat komutu seçilir





Cevap Cevap-C

3) Yazılım ilk açıldığında görünmeyen, isteğe bağlı olarak görünür hale getirilebileceklerin listesini gösteren seçenek, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Dosya

B) Araç Çubukları

C) Yazılım

D) Biçim

E) Araçlar





Cevap Cevap-B

4) Aşağıdakilerden hangisi, kelime işlemciler tarafından tanınan en küçük birimdir?



A) Harf

B) Rakam

C) Karakter

D) Kelime

E) Nesne





Cevap Cevap-C



5) Üzerinde metinlerin yazıldığı, şekil çizildiği, grafik, renk ve nesnelerin eklendiği boş sunu ekranına, ne ad verilir?



A) Sunu Penceresi

B) Normal Görünüm

C) Anahat Görünümü

D) Masaüstü

E) Görünüm Penceresi









Cevap Cevap-A

6) Kısayol menüsünde slaytın zemin rengini değiştirmek için kullanılan seçenek, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Arka Plan

B) Slayt Düzeni

C) Slayt Renk Düzeni

D) Tasarım Şablonu

E) Zemin Seçeneği



Sorunun cevabı A şıkkıdır.





Cevap Cevap-A

7) Aşağıdakilerden hangisi, vektör tabanlı görsel yaratmaya yarayan çizim programlarından biri değildir?



A) Corel Draw

B) Windows

C) Autocad

D) Adobe illustration

E) Macromedia Freehtand





Cevap Cevap-B





8) Aşağıdakilerden hangisi, bir unsura ait verilerin bir araya getirilmesine verilen isimdir?



A) Hücre

B) Raporlama

C) Derleme

D) Tasarım

E) Kayıt







Cevap Cevap-E





9) Kayıtların bir araya gelmesiyle, aşağıdakilerden hangisi oluşur?



A) Tablo

B) Resim

C) Hücre

D) Alan

E) Ekran



Sorunun cevabı A şıkkıdır.





Cevap Cevap-A

10) Sorgu sonuçlarını düzenlemek için yardımcı olacak seçenek, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Sorgular

B) Notlar

C) Formlar

D) Makrolar

E) Raporlama



Sorunun cevabı E şıkkıdır.





Cevap Cevap-E

11) Herhangi bir bilgisayara bağlı olan ve kullanıcıların kullandıkları kapasite aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilmektedir?



A) Bilgisayar Kaynağı

B) Bilgisayar Ağı

C) Bilgisayar Kaynak Sağlayıcısı

D) Yönlendirici

E) Ağ İşletim Sistemi









Cevap Cevap-A

12) Aşağıdakilerden hangisi, bir geniş alan ağında bütün haberleşmenin toplandığı merkezdir?



A) Yönlendirici

B) Omurga

C) Geniş Alan Ağı

D) Ağ Topolojisi

E) Ağ İşletim Sistemi







Cevap Cevap-B





13) Ağa bağlı bilgisayarların birbiriyle haberleşmekte kullandıkları dil aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?



A) Ağ Protokolleri

B) Internet Protokolleri

C) FTP

D) IP

E) Hiper Metin Dosyası





Cevap Cevap-A

14) COM türü alan adı, aşağıdakilerden hangisini gösterir?



A) Eğitim Kurumu

B) Ticari Kuruluş

C) Vakıf Kuruluşu

D) Devlet Kurumu

E) Askeri Kurum





Cevap Cevap-B



15) Bir başka bilgisayarda kullanıcıların erişimine ücretsiz ya da düşük bir ücret karşılığı sunulan yazılımların kişilerin bilgisayarlarına transfer edilebilmesi için yararlanılan arayüz, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Dosya Transfer Protokolü

B) IP Protokolü

C) Ağ Protokolü

D) İletişim Ağı

E) Yönlendirci



Cevap Cevap-A

16) Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları İnternet sayfalarındaki bilgiler, aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?



A) Tablo

B) Sabit İçerikli

C) Değişken İçerikli

D) Canlı Görüntü

E) Sayısal Bilgi



Sorunun cevabı C şıkkıdır.









Cevap Cevap-C



17) Bir bilgisayar programının adımlarını gösteren şema, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Program Akış Şeması

B) Akış Şeması

C) Sistem Akış Şeması

D) Veri Akış Şeması

E) Döngü Şeması





Cevap Cevap-A





18) Aşağıdakilerden hangisi, sistem analizinin aşamalarından biri değildir?



A) Ön Araştırma

B) Sistem Analizi

C) Sistem Tasarımı

D) Sistem Geliştirme

E) Sistem Denetimi



Cevap Cevap-E



19) Aşağıdakilerden hangisi, işlem sürecindeki aşamalardan biri değildir?



A) Kaydetme

B) Sınama

C) Sıralama

D) Veri toplama

E) Hesaplama







Cevap Cevap-D

20) Kullanıcının erişemediği, müdahale edemediği bellek türü aşağıdakilerden hangisidir?



A) Ram Bellek

B) CD

C) Yardımcı Bellek

D) Rom Bellek

E) Sabit Disk





Cevap Cevap-D

21) Girilen veriler üzerinde işlem yapan bilgisayar birimi aşağıdakilerden hangisidir?



A) İşlemci

B) Ana Bellek

C) Ram

D) Rom

E) Yardımcı Bellek





Cevap Cevap-A

22) Aşağıdakilerden hangisi, programcılarla aynı işi yapan benzer programlar geliştirme zorunluluğundan kurtaran yazılımlara verilen isimdir?



A) Programlama Dilleri

B) Derleyici

C) Yorumlayıcı Diller

D) Yüksek Düzeyli Diller

E) Birleştirici Diller





Cevap Cevap-E



23) Aşağıdakilerden hangisi, kontrol ettikleri bilgisayar türlerine ve destekledikleri uygulama türlerine göre, işletim sistemlerinden biri değildir?



A) Gerçek Zamanlı İşletim Sistem

B) Tek Kullanıcı – Tek Görev

C) Çoklu Kullanıcı – Tek Görev

D) Tek Kullanıcı – Çoklu Görev

E) Çoklu Kullanıcı



Cevap Cevap-C



24) Herhangi bir yazılımı açmak için öncelikle, aşağıdaki düğmelerden hangisi tıklanır?



A) Program

B) Başlat

C) Yazılım

D) Dosya

E) Çıkış



Cevap Cevap-B

25) Tümünü seç komutu için kullanılacak kısayol, aşağıdaiklerden hangisidir?



A) Ctrl + N

B) Ctrl + A

C) Ctrl + O

D) Ctrl + S

E) F7











Cevap Cevap-B

26) Aşağıdakilerden hangisi, kelime işlemcilerin kolaylaştırıcı görevlerinden biri değildir?



A) Metin Yaratmak

B) Metin Silmek

C) Düzeltme Yapmak

D) Biçimlendirme Yapmak

E) Saklama Yapmak





Cevap Cevap-C

27) Metni yazarken, satır sonlarında kelimelerin bölünmesine izin verilip verilmeyeceğini belirlemeye yardımcı olan he-celeme iletişim kutusunun ortaya çıkmasını sağlayan komut, aşağıdakilerden hangisidir?





A) Ekle

B) Sil

C) Heceleme

D) Dili ayarla

E) Sözcük sayımı



Cevap Cevap-A



28) Aşağıdakilerden hangisi, kişisel bilgisayarlarda kullanılan işlem tablolarından biri değildir?



A) Excel

B) Corel Quattro

C) WordArt

D) Lotus

E) Visicalc









Cevap Cevap-C

29) Aşağıdakilerden hangisi, başlangıç iletişim kutusunda yer almaz?



A) Akıllı İçerik Sihirbazı

B) Tasarım Şablonu

C) Artan Sıralama

D) Boş Sunu

E) Varolan Sunu









Cevap Cevap-C

30) Notlar ve slayt bölümlerini küçülterek, anahat bölümünü daha geniş şekilde ekrana yansıtan, aşağıdakilerden hangisidir?





A) Notlar Bölümü

B) Slayt Görünümü

C) Anahat Görünümü

D) Slayt Sıralayıcısı Görünümü

E) Tasarım Şablonu







Cevap Cevap-B

31) Asıl slaytta düzenlenen bir metin için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?



A) Sadece ilk slaytta görünür

B) Otomatik efekt eklenir

C) Sadece ilk slayttan ulaşılır

D) Tüm slaytlarda görünür

E) Yazı rengi sabittir









Cevap Cevap-D

32) Aşağıdakilerden hangisi, piksel tabanlı görsel dosyaların uzantılarından biri değildir?



A) BMP

B) GIF

C) EXE

D) JPG

E) PSD



Cevap Cevap-C

33) Paint ne tür bir programdır?



A) Piksel Tabanlı

B) Vektör Tabanlı

C) Fotoğraf Tabanlı

D) Çizim Programı

E) Görsel Program





Cevap Cevap-A

34) Aşağıdakilerden hangisi, paint'e özgü bir menüdür?



A) Renkler

B) Biçim

C) Resim

D) Ekle

E) Düzen





Cevap Cevap-C

35) Aşağıdakilerden hangisi, belirli bir amaca ulaşabilmek için gereken ve birbiriyle ilişkili tabloların tamamına verilen isimdir?





A) Veri Tabanı

B) Veri Yolu

C) Databank

D) CD

E) DVD









Cevap Cevap-A



36) Bir veri tabanı tasarımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Veri tabanı birden çok tablodan meydana gelmelidir

B) Veri tabanındaki her tabloda en az birincil anahtar olmalıdır

C) Her tabloda aynı alanlar yer almalıdır

D) Veri tekrarları en aza indirgenmelidir

E) Uzman olmayan kullanıcılar bile her istedikleri sorguyu yapabilmelidir









Cevap Cevap-E



37) Veri tabanlarını kullanırken veriler, sayısal değerlerin yanında alfabetik karakterler de içeriyorsa, aşağıdaki seçeneklerden hangisi seçilir?



A) Sayı

B) Tablo

C) Simge

D) Arka plan

E) Metin









Cevap Cevap-E

38) Aşağıdakilerden hangisi, birbirlerine bağlı ve birbirleri arasında metin, ses, sabit ve hareketli görüntü aktarımı yapabilen bilgisayarların oluşturduğu yapıdır?



A) İletim Ortamı

B) Bilgisayar Ağı

C) Bilgisayar Kaynağı

D) Ağ Kaynak Sağlayıcısı

E) Yönlendirici









Cevap Cevap-B

39) Uzun mesafeler arasında çok yüksek hızda iletişime izin veren kablolar, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Bakır kablo

B) Tel kablo

C) Fiberoptik kablo

D) Ağ kablo

E) Nikel Kablo





Cevap Cevap-C

40) Aşağıdakilerden hangisi, yerel alan ağların bağlantı noktalarının, geniş alan ağlarında tek bir merkezde toplandığı yerdir?



A) Ağ Omurgası

B) Geniş Alan Ağı

C) Yerel Alan Ağı

D) Ağ Topolojisi

E) Alt Ağ





Cevap Cevap-A

41) Bir bilgisayardan diğerine gönderilecek iletiyi, ağ üzerinde gönderilebilecek uzunlukta küçük paketlere bölen, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Alan Adları

B) IP Numaraları

C) TCP Protokolü

D) Ağ Protokolü

E) İletişim Ağı



Cevap Cevap-C

42) Aşağıdakilerden hangisi, internet sunucularından biri değildir?



A) WWW

B) FTP

C) Güvenlik Sunucusu

D) DNS Sunucusu

E) IP Sunucusu





Cevap Cevap-E

43) İnternet'e bağlı, değişik işletim sistemleri kurulu bilgisayarlar arasında dosya değişimini sağlayan, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Ağ Sunucusu

B) Ftp Sunucusu

C) Ağ Anahtarı

D) Topoloji

E) Modem





Cevap Cevap-B

44) Belirli bir konu ile ilgili gelen tüm mesajların grup içinde yer alan tüm katılımcılara dağıtılması temeline dayanan haberleşme türü, aşağıdakilerden hangisidir?





A) Haber Grupları

B) E - Liste

C) Dağıtım Listesi

D) Tartışma Listesi

E) Sohbet Yazılımı









Cevap Cevap-B

45) Aşağıdakilerden hangisi, iki ya da daha fazla kullanıcının farklı anlarda birbiri ile bilgisayar ağı üzerinden haberleşmesini sağlar?



A) E - posta

B) Modem

C) ICQ

D) Ağ sunucusu

E) Veri yolu









Cevap Cevap-A

46) Başka bir bölgede bulunan bilgisayarı sanki yanında imiş gibi kullanmayı sağlayan problem, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Yönlendirici

B) İnternet

C) Telnet

D) Arama motorları

E) Web rehberleri







Cevap Cevap-C

47) Bir bilgisayar programının adımlarını gösteren şema, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Program Akış Şeması

B) Akış Şeması

C) Sistem Akış Şeması

D) Veri Akış Şeması

E) Döngü Şeması



Sorunun cevabı A şıkkıdır.





Cevap Cevap-A

48) Aşağıdakilerden hangisi, yönetim fonksiyonlarından biri değildir?



A) Planlama

B) Örgütleme

C) Yürütme

D) Denetleme

E) Üretim









Cevap Cevap-E

49) Sistem analizi ve sistem tasarımındaki son aşama, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Sistem Analizi

B) Sistem Tasarımı

C) Sistem Geliştirme

D) Sistemin Bakımı Ve Güncellenmesi

E) Geliştirilen Sistemin Uygulamaya Konulması









Cevap Cevap-D



IP

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma


Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

Bu Sayfa 0,094 Saniyede Yüklendi.