Onlinearabic.net Anasayfası   Aktif KonularAktif Konular  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş   

Meslek, Kurs, Üniversite, Yüksek Lisans & Okul
  Forum Anasayfası www.onlinearabic.netMeslek, Kurs, Üniversite, Yüksek Lisans & Okul
Mesaj icon Konu: suriyede universitedeokumak istiyorum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Facebook'da paylaş
Yazar Mesaj
rukiye84
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 0

Alıntı rukiye84 Cevaplabullet Konu: suriyede universitedeokumak istiyorum
    Gönderim Zamanı: 27Ocak2009 Saat 00:13
selam arkadaşlar ben suriyede üniversite okumak istiyorum.imam hatip çıkşlıyım.hafızım.arapça konuşamıyorum yalnız anlayabiliyorum.katıldığım takip ettiğim tefsir hadis(arapça metin üzerinden dersler var) bunlar üniversiteye gitmek için yeterlimi?  nasıl gidebilirim.üniversiteye kabülün şartları nelerdir?bilgilendirirseniz çok sevinirim selametle....

IP
idinc
Yönetici
Yönetici
Simge
Site ve Forum Yöneticisi

Gönderilenler: 2455

Alıntı idinc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27Ocak2009 Saat 00:55
bence suriyenin elciligi konsoloslugu gibi yerelere basvur birde abo nour - ebu nur - kulliyesinin internet sitesine bak orada malumat var

IP
paradise
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı paradise Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27Ocak2009 Saat 22:22
Suriyede üniversite okuma fikri güzel, bildiğim kadarıyla lise mezunu olmak yeterli, fazla şart istenmiyor. Ancak Suriyede yaşam şartları ve üniversitede okumak kolay değil. Bir de denklik sorunu, Suriyedeki üniversitelerden mezun olanlara denklik verilmiyor diye biliyorum. 

IP
emilyen
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı emilyen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11Nisan2009 Saat 20:11
S.a arkdaslar Ben su anda mersin ünv 1 sınıftayım ama ünv degıstırmek ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım yanı suriye unv gecebılmek ıcın sınava gerek varmı varsa ne tur sınavlar vardır bana yardımcı olur musunuz

IP
muhyiddin
Groupie
Groupie
Simge

Gönderilenler: 71

Alıntı muhyiddin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11Nisan2009 Saat 22:21
sa Bence git rukiye84 eylülde kayıtlar başlıyor.Çecre edeinirsen kolay.okul açısından zorluğu yok.Denkliğinin olmadığı doğru ama okursun

GEL ALLAH'A YÜRÜ YOL KAPANMADAN    ZİKREYLE MEVLAYI DİLİN DURMADAN
IP
hasbunAllah
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı hasbunAllah Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13Haziran2009 Saat 13:58
selamun aleykum ben birde buradaki eğitim şekillerini merak ediyorum mesela kaç yıl ne bölümler  üniversite ortamları türkiyedeki gibi mi? karma mı? bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim Allah şimdiden razı olsun selametle..

IP
iliya
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı iliya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25Temmuz2009 Saat 14:11

SLM fethülislam hakkında bilgisi olan lütfen paylaşsın

kayıt şartları filan
ALLAH RAZI OLSUN

IP
duha tugba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı duha tugba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29Temmuz2009 Saat 03:23
arkadaslar surıyed okugum ıcın sorularınıza cevap verebılecegımı dusundugumden foruma uye oldu surıyede denlklık yoktur ama tıp ve muhendıslık gıbı bolumlerde nankarada olan bır denlkık sınavına gırıp gecerlılık belgesı alabılırsınız okul ve hayat sartları maddı yonden turklıyeye gore fazlasıyla ekonomık basarılar

IP
duha tugba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı duha tugba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29Temmuz2009 Saat 03:28
lıse dıploması yemınlı tercuman onaylı mıllıegıtımden tasdıklı okul ortalamsı da bıraz yuksek olmalı okula gırmek ıcın yeterlıdır oss sonucuna bakılmaz eylul ayında samdan tercıh ve kayıtlar yapılıyor dıkkat devlet okulları arapca ozel okular ıngılızcedır

IP
otlak
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı otlak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29Temmuz2009 Saat 03:56
hocam ben halep üni. yüksek lisans için baş vurdum 4 bin dolar masrafınız olacagını ilettiler

hayatta en güzel şey dil ögrenmek.............
IP
hataylı
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hataylı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31Temmuz2009 Saat 12:12
selam ben  cukurova matematik 2ci sınıf ta okuyorum suriyede tıp okumak istiyorum nasıl yapabilirim duyduğuma göre hataylılara baska davranılıyomuş bilgi verirsen sevinirim  şimdiden tesekürler

Düzenleyen hataylı - 31Temmuz2009 Saat 12:13

IP
fettahoğlu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı fettahoğlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02Ağustos2009 Saat 18:47
ben ihlden 2010yılında mezun olacağım tıp eğitimi almak istiyorum fakat türkiyede mümkün değil  össye de girmeyeceğimsuriyede nasıl üniversitenin yurtların  yıllığı durumu ne?oldukça açıklayıcı bilgi istiyorum

IP
kızıl lale
Groupie
Groupie
Simge

Gönderilenler: 82

Alıntı kızıl lale Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03Ağustos2009 Saat 00:27
Selamunaleykum arkadaşlar;
 Bir arkadaşım senelerdir Suriye'de okuyordu fakat  bu yıl Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. Söylediğine göre yabancılar için açılan bütün okullar kapanmış yeni kayıt zaten yok. Sadece dil kursları kalmış:(
 İhvanul müslimin bile okulları kapatılmış.

Senden başka neyimiz varsa o bizim yokumuzdur...
IP
epruu
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı epruu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04Ağustos2009 Saat 18:17
selam arkadaslar,benım de bılgısı olanlara yada bu konuda bana yardımcı olacaklara bı sorum war,ben arapca okuyorum we 4.sınıftayım sadece ogretmen olmak ıstemıorm we kendımı geliştrmeye calsııorm bunun ıcınde kpds ye calsıorum,bbc arabıc,tıme turk arabıc lerı ne bılım el cezıreyı takıp edıorm,yazılı metınde cewırılerde arapca turkce olsun ,yada tam tersı bı sıkıntım yok,fakultedede cewırı dersım hep iyi oldu ancak dınleyerek cewırı konusunda sıkıntım coooooook.hemen heycanlanıorm we hıc bıse anlamıorm,kıtlenıorm,hocalarıma da soledım yawas yawas alısırsın dedeıler,benım gıbı bu sıkıntuyı ceken war mı?yada cekıp sora suan cok ıyıyım bu konuda dıyen war mı?benım bu heyecan yapmam normal mı,napmalıyım*?haber dınlemeye calsııorm,hıkaye war bu sıtede onları dınlıorm ama her denılenı anlayamıorm we canım fena sıkılıo,ne dıosunuz?normal mi?

IP
hafizulkurra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı hafizulkurra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13Mayıs2010 Saat 20:53
Selamun Aleyküm Arkadaşlar... ben şam üniversitesinde tıp fakültesinde okumak istiyorum..yaşım 22 düz lise çıkışlıyım arapcaya son derece merakım var ve aynı zamanda kuran hafızı olma gibi bi gayem var elhamdülillah.. maksadım hem tıp okumak hem arapca ve ingilizce ögrenmek olacak Gaziantepliyim yalnız şam üniversitesi hakkında pek bi bilgi yok nette allahu alem. suriyeeğitim die bi firma var onunla görüştüm istanbuldaymıs (reklam değil) 1.975 $ istiyorlar nerden baksanız 3 milyar felan yapıyo bence değmezde suna gelecem hiç oraya kendi imkanları ile giden arkadaslar yokmu tavsiye ederlermi biz kendimiz  kendi işlemlerimizi halledemezmiyiz? bunlara cevap veren bi arkadasımız olursa makbule gecer inş.. Artı bana dedilerli ''şam üniversitesi Bolonyaya bağlı oldugu için avrupa bu üniversiteye denklik verecek dedi..!! ve deş işleri bakanı Ali Babacan da bu konu hakkında olumlu şeyler  soylemiş'' nette mevcut.. varsayalım Tr de denlklik verilmedi yada biz o zamana ugramadık v.s... orda çalışma gibi bi imkanlar varmı doktorların ordaki kariyerleri ne durumda acaba? forumda ki kullanıcı adım aynı zamanda hotmail adresimdir isteyen irtibata geçebilir gidecek olan arkadaslarımla bizzat gidip beraber kayıt yaptırabiliriz (yoldas)

IP
hafizulkurra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı hafizulkurra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23Mayıs2010 Saat 00:18
sesimi duyan,aynı dilin konusan,aynı atmosferi yaşayan bi müslaman arıyorum cevap verebilecek allahın rızası için....

IP
Hafız Yusuf
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 17

Alıntı Hafız Yusuf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23Mayıs2010 Saat 08:38
bismillahirrahmanirrahim

arapça öğrenin evela sonra suriyede üniversite düşünün çünki orada üniversite okumak için arapça gerekli. ayrıca orada tıp dersleri ingilizce veriliyor. ayrıca suriyede tabiplerde genelde yurt dışında okuyorlar amerikada ingilterede felan nedense.

suriyede universiteler ücretsiz o parayı neden istediler senden anlamadım. yermuk universitesi var paralı ama oda okadar ucuz degildir.

erkeksen suriyeyi tavsiye ederim hanımsan etmem. yapacağın şey şam da vezaret ta'limi a'li - yüksek öğretim bakanlığı - na gidip sormak şamda sahatil ümeviyyenin yakınlarında.

oraya gidip arpaça bilen birisi turk birisi nasıl okur felan diye soracak veya telefonda açılabiilir.

şam üniversitesi polonyaya felan değil kim uyduruyor bunu? suriye bağımsız ülke ayrıca polonya kim ki suriyede ünivesite açıyor?

denklik verilede bilir verilmeyede bilir. dış işleri bakanına güvenme bence bu iş yökte biter.

orada tabiplerin durumu iyi değil çünkü orada hastahaneler ücretsiz. devlette az bir maaş veriyor. parası olan özel muayenehane felan açıyor yada dışarı gidiyor.

yani benim sana tavsiyem suriye yüksek öğretim bakanlığını bir arapça bilen kişiye aratman ve türk birisi orada nasıl tıp okur şartları nelerdir diye sordurmandır. söylerler hemen ona göre hareket et bence para verme boşuna kardeş

şöylede bir durum var eğer suriye düşünüyorsan arapça bilmen lazın iyi derecede hele üniversite düşünüyorsan

birde tıp düşünüyorsan ingilizce şart çünkü orada çok büyük bir kitapçı var sadece ingilizce tıp kitapları satıyor

ayrıca suriye çok reklamı yapilan bir ülke ama üniversite felan bizim üniversiteler gibi modern geniş alanları olan biyer değil ilgini çekermi bilmem bence bir git gör öyle karar ver

birde türkler genelde bulgaristanda yada ukraynada tıp okuyorlar bunuda hatırlatırım

ha ayrıca herkes müslümanım diyor ama malesef herkes kendine müslüman artık üzücü bir durum ama müslümanın yardımcısı yok oyüzden allah yardımcın olsun

IP
bdanisman
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı bdanisman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24Mayıs2010 Saat 15:48
Orjinalini yazan: hafizulkurra

sesimi duyan,aynı dilin konusan,aynı atmosferi yaşayan bi müslaman arıyorum cevap verebilecek allahın rızası için....
Suriye ile ilgili iletişime geçebiliriz..

Düzenleyen bdanisman - 24Mayıs2010 Saat 15:49

IP
hafizulkurra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı hafizulkurra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25Mayıs2010 Saat 01:56
SA..

cok teşekkür ederim hafız yusuf abicim.. arapcayı ögrenmek için hemde okumak içindi çabam zaten altta yazdım düşüncelerini görüşlerini en saydam şekilde ifade etmessin gercekten şükranlarımı sunuyorum...

ukrayna uygun bir yer bulgarıstan yada diğer avrupa ülkelerine göre.. benim korkum ordaki ahlaki çöküntüden dolayıydı herhalde oraya giderim artık kısmet..  yök bizimle istediği gibi oynuyo dogrudur o yüzden ne yapacagımı ne edeceğimi bilemez ve uykularımın kaçtıgı konuma gelldim o derece..  ukraynadan mezun olsam tr denklik vermese majör problem demektir.. ama orda zaten mezun olduktan sonra ukrayna sana oturma ve vatandaşlık gibi hak veriyo ama tek okumaya bakmamakda lazım Tr burası dediğim gibi istedilkleri gibi oynattıkları için gercekten ileriyi göremeyen ''bakar kör'' konumundayız abi...

madem ki biraz şatafatlı anlaşılan bize ukraine yolu göründü.. :( tşk ederim herşey için. allahım ikicihanda efendimizin vesilesi ile zorda bırakmasın inş. Esselamun aleyküm.

IP
cinin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı cinin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26Mayıs2010 Saat 18:32
hafizulkurra kerdeşim ukraynayı bende araştırmıştım ancak ukrayna pek tekin bi ülke değil. Mafya filan olan bi ülke. Pis bi ülke gerek insanları filan türkleri pek sevmiyor. Açık saçık kadınları filan.Suriye daha iyi bence. Hayırlısı

IP
hafizulkurra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı hafizulkurra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28Mayıs2010 Saat 11:45
Cinin kardeşim ve hafız yusuf abicim görüşleriniz için teşekkür ederim... suriyeye hem arapca olması ucuz olması ve Gaziantep'e yakın oldugundan dolayı tercih etme gibi bi durum söz konusu oldu... denklik problemi oldugu için malesef gidemiyorum.. Ukraynaya gitcem gerekli kişilerle görüştüm yardımcı olacaklar orda okuyan arkadaşlarım,araştırıyorum ukraya hakkında mafya olayları çokmuş ama şimdi iyice sıfıra inmiş (en dogruyu allah bilir de..) artı sadece ben gitmiyorum oraya dünyanın heryerinden insanlar geliyo oraya çinli-arap-türk-alman (özellikle alman.!)hindli v.s... ben orda okumaya gidiyorum elimden geleni yaparım artık :) ahlak konusuna gelincede bişi diyemeceğim gerçekten insan kendini bilirse attıgı adımları iyi bilirse sorun olmuyacagı kanaatindeyim yarın bunun hesabını vermek gerçekten büyük bir problem...  '' ilim çinde dahi olsa gidin alın'' demiş efendimiz (a.s.) inş. ona nail oluruz bizlerde..

*Özellikle Alman dedim çünkü almanyada tıp okumak katmerli zor araştırabilirsiniz..*

IP
rızaiye
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı rızaiye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29Temmuz2010 Saat 14:02
mrb ben suriyede tıp okumak istiyorum denklik konusunda bilgi verirmisiz ve ayrıca ücretler nasıl ve  en ekonomik üniversitesi hangisi olabilir yani tıp fakültesi olarak ben ve arkadaşım sizden cevap bekliyoruz lütfen cevap verir misiz çok acil şimdiden teşekkürler

IP
hafizulkurra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı hafizulkurra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29Temmuz2010 Saat 21:09
Orjinalini yazan: rızaiye

mrb ben suriyede tıp okumak istiyorum denklik konusunda bilgi verirmisiz ve ayrıca ücretler nasıl ve  en ekonomik üniversitesi hangisi olabilir yani tıp fakültesi olarak ben ve arkadaşım sizden cevap bekliyoruz lütfen cevap verir misiz çok acil şimdiden teşekkürler

Merhabalar bende suriyede tıp fakültesinde okumak istedim yalnız türkiyede denkliği yok malesef ! bi kaç şirket var denkliği var diyenler yalnız bunlar hikaye YÖK den sorabilirsiniz... bende ukraynaya gidiyorum ekimde inşeallah tıp fakültesine.. 7 milyar sureiyedeki tıp fakültesi ukrayna 5 milyar artı denklikde var hayatta ucuz! (ben sadece bi ögrenciyim danışmanlık firması değilim bunuda belirtmek isterim..) sakiın olaki denkliği var diyenlere inanma.. hikaye bunlar sa..

Muhammet Salih ÖZKAN
''Allahın İlmi Bir NURDUR,NURUN Oldugu Yerde Günah Olmaz.. Günahın Oldugu yerde NUR olmaz..
IP
misbah
Senior Member
Senior Member
Simge

Gönderilenler: 127

Alıntı misbah Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02Ağustos2010 Saat 15:45
Orjinalini yazan: iliya

SLM fethülislam hakkında bilgisi olan lütfen paylaşsın

kayıt şartları filan
ALLAH RAZI OLSUN

fetul islamın universıte bolumu 3 yıldır ogrencı almıyor eger suriyeli degilseniz suriye pasaportunuz varsa da askerliği tecil etmiyor mahad bolumu de aynı sekılde yabancı ögrencilere apılarını kapattı mahadlerin hepsini mahad duveli diye bir okula topladılar
bu ara eski ögrenciler devam ediyor egitime ben onlardan biriyim biz kayıt yaptırdıktan sonra kayıt almadılar. ama bu defa da egitimi savsakladılar yani su anda tamamen sınavlara yonelık bir egitim var sanki sınav okulu yılda bir sınavı var baskada bisey yok adam akıllı.
fetihin devlet tarafından tanınmayacagı ve diploma vermeyecegı kesınlestı bu yıl.

ha bu ara fetih sadece yabancılar icin yeni bir bolum actı bırkac kademe dil kursunun biras gelişmişi  diyebilriz  egitimini guzel oldugunu soyluyorlardı tabi biraz ust kademelerin  yeni baslayanlar icin pek iç açıcı oldugunu sanmıyorum acıkcası.
ama tekrar hatırlatıym bu bahsettıgımız yenı bolum diploma vermiyor ve ucretsizdir...
not: suriyede fetulislam şeria da 3. sınıfta okuyan bir talebe olarak bırakmayı dusunuyorum.allah hayırlısını nasip etsin...

IP
mervece
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 12

Alıntı mervece Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22Ağustos2010 Saat 22:43
Suriye'de Arapça eğitimi almak ne kadar iyi bir fikirse üniversite için bu fikir o kadar tersidir.
Onlarca arkadaşım Arap Dili ve Edebiyatı okudular, 7-8 yol orda kaldılar, Arap şairlerin şiirlerini  yuttular, Arapça ilahiler ezberlediler, Arapça rüyalar gördüler, ammiceyi bitirdiler, yazılı ve spontane çeviride Türkiye'deki Arap dili öğrencileriyle kıyaslanamayacak bir düzeye ulaştılar; ama resmi sonuç: hiç
Elinizdeki diplomayla vakif ve derneklerde birkaç cılız çalışma yapabilirsniz, çünkü denklik yok.Katlanılır gibi değil.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

Bu Sayfa 0,078 Saniyede Yüklendi.