![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
İHL & AÖİHL & AİHL & ÇPL Öğrencileri Buluşma Platformu | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
M.Şamdancı
Moderator ![]() ![]() İHL & Anadolu İHL Kayıt Tarihi: 09Aralık2006 Gönderilenler: 250 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12Aralık2008 Saat 02:33 |
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته Güzide forumumuzda, Arapça eğitimiyle alakalı her konun olupta, bu işin resmi şekilde okullarda eğitimini alan imamhatipli arkadaşlarımız için bir topic olmaması hazindi:)
Ancak sağolsun onlinearabic.net ekibine tekrardan teşekkür etmek gerekir ki, böyle bir alanda butür bir hizmeti bize sundular..
Evet, imamhatipli arkadaşlarım forumun bu topici altında ihl okuyan öğrencilerle birlikte arapça eğitimi adına neler yapacağımızı,neler yapabileceğimizi az çok aklınızda şablonlaşması için ana hatlarıyla yazacağım...
Bölümümüzü ilk açmakta ki amacımız, arapça deyince akla sadece kargacık burgacık yazılar ve kötü gelen notlar düşüncesini yıkmak ve arapçanın bir dünya dili olup (ing, alm, fr, vb..) ticari kaygıyla bile öğrenilse işe yarayacağından bahsetmek, aynı zamanda İslami ilimleri anlama adına (Hadis, fıkıh,tefsir..) bir alet ilmi olduğunu vurgulamak..
Bununla birlikte, okuldaki derslerinizde anlamadığınız konu ve cümleleri izah etmek..
Not :(Burdan ohh yaşadık, arapça cümleleri burda bilenlere çevirtiriz,) anlamı çıkmasın arkadaşlar ! =)
Önemli olan insanlara balık vermek değil, balık tutmasını öğretmektir..
Şiarımız bu olursa herkes faydalanabilir....
Ana hatlarıyla topicin işleyişi şu şekilde olacak..
1. İhtiyaca ve isteğe göre konuların basit ve örnekleriyle anlatımı..
2. İmamhatipler arasında arapçanın önemi ve geregi ile ilgili konular..
3. Bu dile az çok aşinalığı olan arkadaşlarımızla daha neler yapabilir? gibi konuların müzakeresi..
4.Basın çevirilerin yanı saıra temel ihl düzeyinde arapça çeviriler..
Şimdilik bu mihvalde bir çalışma...
Haydi bütün imamhatipliler !! Sizleri online arabic desteği ile arapça öğrenmeye, konuşmaya, yazmaya, hatta arapça düşünmeye çağırıyorum...
Sevgilerimle..Mustafa..
|
|
مترجم عربي تركي
Arabic Translator Arapça Tercüman |
|
![]() |
|
salihun
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03Mayıs2008 Konum: Bursa Gönderilenler: 1245 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu bölümün özellikle imam hatibi dışardan bitirmeye çalışanlara çok faydası olucağını düşünüyorum .Çünkü onlar sadece haftada bir gün arapça dersi görüyorlar.
Hayırlı uğurlu olsun.
|
|
![]() |
|
M.Şamdancı
Moderator ![]() ![]() İHL & Anadolu İHL Kayıt Tarihi: 09Aralık2006 Gönderilenler: 250 ![]() |
İnş'Allah yakın zamanda imamhatip liselerinde okutulan müfredat çizelgesi dahilinde elden geldiğince arapça derslerini burada işleyeceğiz..Katılımlarınız, önerileriniz bu noktada bize çok yardımcı olacaktır..
|
|
مترجم عربي تركي
Arabic Translator Arapça Tercüman |
|
![]() |
|
LaRa_
Faal Üye ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 22Ekim2007 Gönderilenler: 1082 ![]() |
Güzel bir düsünce, faydali olacagini inaniyorum insaAllah..
Hayirli olsun..
|
|
Müjdecim, kurtaricim, Efendim, Peygamberim;
Sana uymayan ölcü, hayat olsa teperim.. |
|
![]() |
|
aliselcukeroglu
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12Mart2007 Konum: İzmir Gönderilenler: 79 ![]() |
BU BÖLÜMÜ AÇTIĞIN İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ ARKADAŞIM
İMAM HATİP LİSESİNDE OKUYAN ARKADAŞLAR KENDİ DERSLERİ İLE HER TÜR SORULARI BURDA SORUP ÖGRENEBİLİRLER.
BAŞARILAR
|
|
![]() |
|
anzotli
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18Eylül2008 Konum: İstanbul Gönderilenler: 265 ![]() |
başlayalım derslere.başka derslerin çözümleri var nette.arapça olmadığına çok üzülmüştüm.bu sayede sizlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum |
|
![]() |
|
didocan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28Eylül2009 Gönderilenler: 89 ![]() |
selam ben aranıza yeni katıldim anadolu imam hatip mevzunuyum ama arapça yeteri kadar bilgi alamadım okuldan inş bura bana faydalı olur
|
|
![]() |
|
ibrahimoruc
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26Ocak2009 Gönderilenler: 2487 ![]() |
MUSTAFA HOCAMA TEŞEKKÜRLER...!!! Düzenleyen ibotea - 28Eylül2009 Saat 17:36 |
|
Her zaman her yerde gerçek ol gerçek
Gerçek değil isen ellerini çek Kuran-ı kerim bir bahçedir bismillah çiçek Bize bu bahçenin kokusu lazım |
|
![]() |
|
didocan
ben aranıza yeni katıldım anadolu imam hatip mevzunuyum yeteri kadar arapça öğrenemedim inş bura bana faydalı olur
|
|
![]() |
|
sems88
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10Temmuz2009 Gönderilenler: 275 ![]() |
didocan kardeşim hoşgeldin üyeliğin hayırlı olsun istifade etmen temennisiyle...
|
|
![]() |
|
didocan
teşekkür ederim ama galiba daha çook acemiyim:(
|
|
![]() |
|
mine sude
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23Ekim2009 Konum: Sakarya Gönderilenler: 0 ![]() |
öncelıkle allah razı olsun .ben de imamhatıpm lisesıne gidiyorum ve arapça öğretmenı olmak istıyom .anlamadığım yerler var ve yapamıcam deyıp soğuyordum arapçadan inş faydalanabılırız .allaha emanet olun
|
|
![]() |
|
dereotu34
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Ekim2009 Konum: Zonguldak Gönderilenler: 0 ![]() |
ALLAH RAZI OLSUN..bende yenı ımamhatıplı olarak arapcaya basladım.ALLAH hepımızın yardımcısı olsun.Dualarda bulusmak uzere... |
|
![]() |
|
b.a.i.h.l
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22Ekim2009 Konum: İstanbul Gönderilenler: 0 ![]() |
allah razı olsun ben de imamhatipte yeni öğrenciyim inşallah bu site sayesinde arapçamı geliştireceğim
![]() |
|
![]() |
|
dereotu34
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Ekim2009 Konum: Zonguldak Gönderilenler: 0 ![]() |
arapca bılıyorsunuz galıba |
|
![]() |
|
M.Şamdancı
Bölüm sorumlusu ve eski bir imam hatip liseli olarak hepinize hoşgeldiniz diyorum arkadaşlar.. Güzide forumumuzda arapça dilini hep birlikte geliştirme imkanımız var.. Tüm imkanlar mevcut. Geriye size kalan azimle çalışmak ve sormak..
Esen kalın..
يا ايها الإخوة ارحبكم جميعا و نتمنى لكم التوفيق و النجاح في تعلمكم العربية بإذن المولى كونوا في رعاية الله و في حفظه مع السلامة
|
|
![]() |
|
ibrahimoruc
Orjinalini yazan: M.Şamdancı
Bölüm sorumlusu ve eski bir imam hatip liseli olarak hepinize hoşgeldiniz diyorum arkadaşlar.. Güzide forumumuzda arapça dilini hep birlikte geliştirme imkanımız var.. Tüm imkanlar mevcut. Geriye size kalan azimle çalışmak ve sormak.. Esen kalın..
يا ايها الإخوة ارحبكم جميعا و نتمنى لكم التوفيق و النجاح في تعلمكم العربية بإذن المولى كونوا في رعاية الله و في حفظه مع السلامة سلام عليك يا أخي مصطفي
ما أجمل أن نراك في المنتدي بعد فترة طويلة
نحن نعلم أنك تشتغل بنشاط كبير في تعلم اللغة الثانية اي الانجليزية في العالم مع السلامة وإحترامي
Düzenleyen M.Şamdancı - 25Ekim2009 Saat 22:09 |
|
![]() |
|
M.Şamdancı
اشكرك اخي الغالي اتمنى لك التوفيق في تعلمك العربية ايضا مع الفين سلامة
|
|
![]() |
|
ibrahimoruc
Orjinalini yazan: ibrahimoruc
[QUOTE=M.Şamdancı]Bölüm sorumlusu ve eski bir imam hatip liseli olarak hepinize hoşgeldiniz diyorum arkadaşlar.. Güzide forumumuzda arapça dilini hep birlikte geliştirme imkanımız var.. Tüm imkanlar mevcut. Geriye size kalan azimle çalışmak ve sormak.. Esen kalın..
يا ايها الإخوة ارحبكم جميعا و نتمنى لكم التوفيق و النجاح في تعلمكم العربية بإذن المولى كونوا في رعاية الله و في حفظه مع السلامة سلام عليك يا أخي مصطفي
ما أجمل أن نراك في المنتدي بعد فترة طويلة
نحن نعلم أنك تشتغل بنشاط كبير في تعلم اللغة الثانية اي الانجليزية في العالم مع السلامة وإحترامي
شكرا لك علي تصحيحك الجميل السريع
كيف وجدت ما كتبت لك
![]() ![]() |
|
Gerçek değil isen ellerini çek Kuran-ı kerim bir bahçedir bismillah çiçek Bize bu bahçenin kokusu lazım |
|
![]() |
|
M.Şamdancı
اراك قويا في اللغة العربية يا اخي الكريم لا تنس ابدا إن تعلم اللغة العربية تحتاج إلي الإستمرار لو تجتهد بشكل مستمر فتنجح بإذن الله نسأل الله أن يوفقك مع اطيب تحياتي |
|
![]() |
|
ibrahimoruc
Orjinalini yazan: M.Şamdancı
اراك قويا في اللغة العربية يا اخي الكريم لا تنس ابدا إن تعلم اللغة العربية تحتاج إلي الإستمرار لو تجتهد بشكل مستمر فتنجح بإذن الله نسأل الله أن يوفقك مع اطيب تحياتي أشكرك آلاف الشكر أخي الأستاذ
أنت أستاذي
|
|
|
![]() |
|
nazlıbahar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13Mart2010 Konum: İstanbul Gönderilenler: 0 ![]() |
bende imamhatipliyim.. dersler-sorular bölümüne konu açıp yardım istedim ama kimse cewap atmadı... sizin yardımcı olucagınızı umuyorumm :)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |