![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Online Görüntülü Arapça Dersler | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
administrator
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21Ağustos2006 Gönderilenler: 337 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06Aralık2006 Saat 10:09 |
|
|
![]() |
|
zuhruf
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10Aralık2006 Konum: Aydın Gönderilenler: 74 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
مثال: (سمك) ألا تحب السمك؟(balık sevmez misin) بلا ، أحب السمك(bilakis , balık severim) burda niye بلى değil كلا ، لا أحب السمك/(Asla balık sevmem) 2- ما هو الجواب المناسب؟ أ- إني عطشانة ==== 5- ماذا تشربين؟ ب- هل عندكم ماء؟ =====1- لا ، ألا تريد كازوزا؟ ج- ألست جائعا؟ ======2- كلا ، إني لست جائعا د- أنا ذاهبة إلى المطعم ==== 3- إذن شهية طيبة ه- ألا تأكل شيئا؟=======4-بلى ، أنا ذاهب إلى المطعم Düzenleyen zuhruf - 07Ocak2007 Saat 16:31 |
|
zuhruf(öğrenci)
|
|
![]() |
|
zuhruf
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10Aralık2006 Konum: Aydın Gönderilenler: 74 ![]() |
4- ضع السؤال المناسبأ - كلا ، لا أشرب الخمرهل تشرب الخمر ب - نعم ، السلاطة لذيذةهل السلاطة لذيذة ج - بلى ، أفهم جيداأتفهم جيدا د - كلا ، ليس لي قلمهل هذا قلم لك ه - لا ، لا آكل السمكهل تأكل السمك هل صحيح |
|
zuhruf(öğrenci)
|
|
![]() |
|
hacer
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Şubat2007 Konum: Konya Gönderilenler: 108 ![]() |
بلا ، أحب السمك(bilakis , balık severim) burda niye بلى değil
|
|
![]() |
|
suriye
Aktif Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08Kasım2006 Gönderilenler: 108 ![]() |
iyi sabahlar sevgili öğrenciler .... burada بلى ile cevap verildi cünkü ألا ile soru sorulmuş dolaysiyle بلى ile cevap verilmesi gerekiyor.....ama هل ile soru sorulmuş olsaydi نعم ، yada لا ile cevap verilirdi......
Düzenleyen suriye - 14Şubat2007 Saat 10:42 |
|
![]() |
|
scelik
Moderator ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Konum: Rize Gönderilenler: 7217 ![]() |
يا استاذي سورية و انا ايضا كنت استغرب عن استعمال هذه الكلمة
فاشكرك لتوضيحك المفيد
بعد الآن استعمل هذه الكلمة في شكل صحيح
و انا استفيد من دروسكم الانترنت
نشكر في خدمتكم
|
|
الطالب المجتهد
|
|
![]() |
|
hacer
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Şubat2007 Konum: Konya Gönderilenler: 108 ![]() |
benim anladığım şu;doğrumudur saygıdeğer hocam:
olumsuz soruya olumlu cevapta بلى olumsuz soruya olumsuz cevapta بلا ؛ كلا kullanılıyor.
|
|
![]() |
|
ebyezu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05Ocak2008 Konum: Ankara Gönderilenler: 0 ![]() |
Sa hocam, ben bu dersteki لو سمحت kelımsenın manasını tam anlayamdım. turkçe tercumesınde musade etseydı yazılmış. garsonu çagırırken kullanılıyor yada bırınden bişey ıstemeden once.
bakabılırmısınız anlamındamı soylenmış. doğrumu anlamışım?
Yardımınızı beklıyorum.
|
|
![]() |
|
ibotea
Yönetici ![]() ![]() Site ve Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Gönderilenler: 1329 ![]() |
Türkçe'de aslında biz bunu "afedersiniz" "bakar mısınız?" "pardon bakar mısınız?" gibi şekillerde kullanıyoruz. Yani tespitiniz doğrudur.
|
|
![]() |
|
nuresma
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16Kasım2007 Konum: Ankara Gönderilenler: 0 ![]() |
زجاجة bilinmeyen kelimeler dökümanında tavuk olarak verilmiş. tavuk: دجاج bu durumda زجاجة ne demek?(sözlükte bir çok anlama geliyor.) |
|
![]() |
|
misir
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03Kasım2006 Gönderilenler: 89 ![]() |
زجاجة ماء
زجاجة كولا
زجاجة دواء
زجاجة زيت
şişe
|
|
الاستاذ
|
|
![]() |
|
nuresma
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16Kasım2007 Konum: Ankara Gönderilenler: 0 ![]() |
في المطعم ابراهيم:قائمةالطَّعامِ من فضلك. الجارسون:هذِهِ هي قائمةالطّعام. فاطمة:خُذ كباب، إنّ الكباب لذيذ هنا. ابراهيم:لا بأس و ثمنُه رخيصٌ أيضًا.هذِهِ فكرةُ جيِّدة. مصطفي:وانا ما ذا اخذُ؟ ابرهيم:خُذ كباب مِثلي. مصطفي:لا أنا لا أحبُ الكباب . عمر:ما رأيك في خضار باللّحم؟ مصطفي: أنا لا أحبُّ اللّحم!! عمر:أطلب خضاراً بِلا لَحم. مصطفي:أفضِّلُ السَّمكَ!!!السمكُ أكلة خفيفةٌ. عمر:كما تُريد. و أنا ما ذا اكل؟ فاطمة:ألا تُحبُّ السَّمك؟ عمر:بلي. السَّمكُ ممْتازٌ... عمر للجارسون:لي و لمُصطفي سَمَك، و لإبرهيم كباب. الجارسون:و ماذا للانِسة؟ فاطمة:هل عِندكم كُفتة؟ الجارسون:لا ليس عندنا كفتة. فاطمة:إذن أعِطِني عصير بُرتُقال منْ فضلِك!!!!! الجارسون :و ما ذا معَ العَصير؟ فاطمة:لا شيء أنا لا أرغبُ في الأكل. الجارسون:و ما ذا تشربُون؟ عمر:لي ماء، و لمُصطفي عيران و لإبرهيم زجاجة مِياه غازية. الجارسون:حسناً. Lokantada İbrahim:Yemek listesi lütfen!! Garson:Bu o yemek listesidir. Fatma:Kebap al, doğrusu burada kebap lezzetlidir. İbrahim:Fiyatı önemli değil ucuz da,Bu güzel fikirdir. Mustafa:Ve ben ne alayım? İbrahim:Benim gibi kebap al. Mustafa:Hayır ben kebap sevmiyorum. Ömer:Etli sebzeye ne dersin? Mustafa:Ben et sevmiyorum.Balık tercih ediyorum.Balık hafif yemektir. Ömer:Benzer şekilde istiyorsun.ve ben ne yiyorum. Fatma:Balık sevmiyor musun? Ömer:Bilakis balık şahanedir. Ömer garson için:Pardon bakar mısınız benim için ve Mustafa için balık ,İbrahim için kebap lütfen Garson:Hanımefendi için ne var? Fatma:Sizde köfte var mı? Garson:Hayır,bizde köfte yok. Fatma:Öyleyse bana portakal suyu ver lütfen. Garson:Meyve suyu ile ne alırsınız? Fatma:hiçbir şey,ben yemek istemiyorum. Garson:Siz ne içiyorsunuz? Ömer:Benim için su,Mustafa için ayran ve İbrahim için bir şişe maden suyu Garson:Güzel. |
|
![]() |
|
misir
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03Kasım2006 Gönderilenler: 89 ![]() |
ترجمتك ممتازة |
|
الاستاذ
|
|
![]() |
|
azize
Aktif Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07Ağustos2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 108 ![]() |
١- الاّ تشرب الخمر ؟
٢- هل السلاطة لذيذة ؟
٣- الاّ تفهم جيدا ؟
٤- الاّ قلم ليس لك ؟
٥- هل تأكل السمك ؟
أ هم صحيح ؟؟
و ما معني `بوسطة` لم اجدها ؟؟؟ Düzenleyen azize - 11Eylül2008 Saat 11:11 |
|
يا رب لا تسألني عن ما أعلم
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |