![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Çeviri Atölyesi - Arapça'dan Türkçe'ye Tercüme Çalışmaları | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
ehlen
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07Haziran2008 Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23Haziran2008 Saat 20:30 |
ينادي فأدي بليلس سكون بدمعلعيون براجسدا لكن الحمد إني حزين حزين و جرحيلوندربلمدا ولو للمدار ولاوليضين اضاد سهور الجرحي سضا جراحي وماذاتكون الجرا اليسجراحي هدايلقدرا اليسجراحي هدانلقدر إزا مرتذيت يقيد الجناح يكاحي لدينور عينل قمر لك الحمد في الليل حتى صباح لك الحمد في الصح حتي سحر جراح و مال جراح سوار ذنوبي فكيف اداوذنوم
Düzenleyen ehlen - 24Haziran2008 Saat 12:19 |
|
![]() |
|
sandal11
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14Nisan2008 Konum: Konya Gönderilenler: 273 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ينادي فؤادي بليل السكون *** بدمع العيون برجع الصدى Düzenleyen sandal11 - 08Temmuz2008 Saat 15:56 |
|
![]() |
|
sandal11
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14Nisan2008 Konum: Konya Gönderilenler: 273 ![]() |
kalbim gece sessizliğinde gözyaşı ve seda ile sana nida ediyor Hamd sanadır (ey Allahım) ben çok üzgünüm yaram olayın vehametini daha iyi ifade eder Şayet yakin olan rabbımız varolmasaydı , yaraların gülleri de boşa giderdi ( sabra mükafat beklentisi )
Yaralarım! Yara dediğin nedir ? Kaderin bir hediyesi değilmi ?
Kanatların uçmasını istemeseydin , ayın gözlerine ışık sürmesi çekmeseydin ( hiçbirisi olmazdı )
Gece sabahlara kadar sana hamdolsun ve yine sabahtan sehere kadar sana hamdolsun
Yaralarım ! benim günahlarımdan başka yaram yokki. Ahh günahlarım onları nasıl tedavi ederim ben Düzenleyen sandal11 - 08Temmuz2008 Saat 16:13 |
|
![]() |
|
ehlen
sandal11 tercümeniz için ve yazım hatalarımı düzelttiğiniz için çok teşekkür ediyorum.A.e.olun.
|
|
![]() |
|
sandal11
Önemli değil Ehlen kardeşim herzaman yardıma hazırım |
|
![]() |
|
ehlen
slm.arkadaşlar yeni bir marş daha çevirirseniz çok sevinirim.duyduğum kadarı ile yazmaya çalıştım.
داك العبد في عولا من عبدعل كون سيوا سبحانالله و بحمدالله و لااله الاالله
ان انزل المطارا و فجر النهار و امبتل ازهار تذكريف الجبال من علمل عسفور فى الجو ايطير و من جلل غدير و قفق الشلال من ذين السماء و جمل الفداء وارسل الطياء ليرسممطلال من ذين السماء و جمل الفداء وارسل الطياء ليرسممطلال من انشاءل اكوان واوجرل إمان و علمل انسان ليحجو ردلال من انطقل الثان و اسماء الاذان و علمل إنسان وابدالجمال
Şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
ehlen
arkdaşlar böle göründüğüne bakmayın aslında çok basit benim çok az arapçam oluğu için toparlayamadım doğru dürüst.
|
|
![]() |
|
sandal11
Ehlen kardeşim sen istersen bu marşı nereden dinlediysen oranın adresini verki sana yardımcı olabilelim yoksa sizin yazdıklarınızdan anlaşılmıyor
|
|
![]() |
|
AmrBinAs
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08Ağustos2008 Gönderilenler: 0 ![]() |
s.a. bu ilahi mehmet emin ayın hazreti MUhammed albumunden ismide Men enzelel- Emtar... |
|
amrbinas_bursa@hotmail.com
![]() |
|
![]() |
|
ehlen
slm.sonunda internetten bulabildim bu parçayı benim dinlediğim daha faklıydı ama sözleri aynı linkini veriyorum dinle butonuna basınca açılıyor.inş şimdi daha iyi anlaşıır.
Düzenleyen ehlen - 30Ağustos2008 Saat 22:08 |
|
![]() |
|
Farah Salafi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04Eylül2008 Konum: Ankara Gönderilenler: 0 ![]() |
Merhaba, kardeşler! Çok güzel bu yazılar, tercemeler. Ama bilmek istiyorum, şuradan bana nasıl yardım mümkün ola bilir, arab dilini öğrenmek bakımından?
Önceden şükranlarımı sunuyorum! Farah Salafi
|
|
![]() |
|
Farah Salafi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04Eylül2008 Konum: Ankara Gönderilenler: 0 ![]() |
Uyarı. Kardeşler! Üyelik simgesinin altınd şehir (kent) adı yazılıyor. Ben Bakudanım ve şurada bu foruma kayd oldum. Ama bizim kentimizin adını - Baku-nu listede bulamadığım için zorunlu halde bir şehir adı seçtim - Ankarayı. Ben - Bakudayım ve buradan yazıyorum. Kusura rağmen üzr dilerim.
|
|
![]() |
|
ibotea
Yönetici ![]() ![]() Site ve Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Gönderilenler: 1329 ![]() |
Merhaba Farah Salafi, hoşgeldin.
Üye formunda şehir seçimi bölümünde sadece Türkiye illeri var. Yani hata bizim. Aslında oraya bir de Türkiye dışından katılanlar için bölüm açmamız lazım.
Arapça çalışmalarıyla ilgili olarak, sitemizin anasayfasında yer alan "Arapça İlk Adım" bölümünden çalışmaya başlayabilirsin. Bu bölüm ücretsizdir. Bahsettiğim bu bölüme giriş yapabilmen için form üyelik formunun haricinde bir de site üyelik formu doldurman lazım. Bölüme giriş yaptığında zaten sistem seni yönlendirecek.
Şimdiden çalışmalarında başarılar diliyorum.
|
|
![]() |
|
sandal11
Ehlen kardeş senin ilahinin arapça yazılışı şöyle
من انزل الامطارو فجر الانهارو انبت الازهار و تزخرف الجبال ؟ ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من علم العصفور في الجو ان يطير ؟ و من جلي الغدير و دفق الشلال ؟ ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من زين السماء و جمل الفضاء و ارسل الضياء ليرسم الظلال؟ ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من انطق اللسان و اسمع الاذان و علم الانسان و ابدع الجمال؟ ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من ينسم الصباح و يرسل الرياح و يبسط البطاح برزقه الحلال؟ ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله Düzenleyen sandal11 - 06Eylül2008 Saat 11:28 |
|
![]() |
|
salihun
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03Mayıs2008 Konum: Bursa Gönderilenler: 1245 ![]() |
s.a
Sandal hocam ben bu ilahiyi tercüme etmeye çalışsam bilemediğim yerleri size sorsam kızmadan bana söylermisiniz?
|
|
![]() |
|
salihun
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03Mayıs2008 Konum: Bursa Gönderilenler: 1245 ![]() |
Orjinalini yazan: sandal11 Ehlen kardeş senin ilahinin arapça yazılışı şöyle من انزل الامطارو فجر الانهارو انبت الازهار و تزخرف الجبال Yağmurları yağdıran nehirleri akıtan çiçekleri bitiren dağları süsleyen kim )buradaki fiiller fiili mazi)
ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من علم العصفور في الجو ان يطير ؟ و من جلي الغدير و دفق الشلال Serçeye havada uçmasını kim öğretti .su birikintilerini kurutan(yada suyu buharlaştıranmı ?).kim...ve şelaleri fışkırtan kim
ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من زين السماء و جمل الفضاء و ارسل الضياء ليرسم الظلال Gökyüzünü kim süsledi ve uzayı kim tezyin etti gölgeleri resmetmesi için ışığı kim gönderdi?
ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من انطق اللسان و اسمع الاذان و علم الانسان و ابدع الجمال Dili kim konuşturuyor ,kulakları kim işittiriyor ,insanı kim öğretiyor ,güzellikleri kim yaratıyor
ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه الله الله الله الله الله الله يا الله من ينسم الصباح و يرسل الرياح و يملئ البطاح برزقه الحلال Sabah rüzgarını gönderen helal rızıkla kıraç bozkırları dolduran kim
ذاك العظيم في العلا من ابدع الكون سواه Bu yüceler yücesidir kainatı yaratan kimdir ondan başka
![]() الله الله الله الله الله الله يا الله Düzenleyen salihun - 06Eylül2008 Saat 12:53 |
|
![]() |
|
sandal11
Salihun yazıda düzeltmeler yaptım şimdi birdaha kontrol et istersen birkaç yerde hatalı kelime yazılmış onları düzeltirsen çözebileceğine eminim |
|
![]() |
|
sandal11
الغدير Yağmur kar suyu birikintisi vb
دفق Tazyikle fışkırdı
آذان Kulaklar
نسيم الصباح Sabah rüzgarı meltem
بطاح Kıraç, bozkır
|
|
![]() |
|
salihun
s.a
Sandal hocam çok çok teşekkür ederim zahmet oldu .Ayrıca sizin forumda birisine kızdığınınızı veya kalp kırıcı şekilde hitap ettiğinizi hiç görmedim. Bu konuda örnek alınıcak bir insansınız.
Allah razı olsun
|
|
![]() |
|
sandal11
Estağfirullah Salihun kardeşim kızılacak bir mesele yok zaten ortada. Ben sizin gayretinize gıpta ediyorum Allah yardımcınız olsun
|
|
![]() |
|
ehlen
slm.sandal ve salihun yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.sayenizde dinlediğim şeyleri anlayarak dinliycem:)
|
|
![]() |
|
alisaid
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23Mart2012 Konum: Diyarbakır Gönderilenler: 0 ![]() |
Sondan ucuncu satir من ينشر الصباح و يرسل الرياح و يملء البطاح برزقه الحلال؟ olacak zannimca |
|
![]() |
|
saniye
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Aralık2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 1592 ![]() |
Orjinalini yazan: alisaid
Sondan ucuncu satir من ينشر الصباح و يرسل الرياح و يملء البطاح برزقه الحلال؟ olacak zannimca Tercümesi:
"Sabahı kim açtırıyor, rüzgarı kim gönderiyor, geniş vadileri helal rızıklarıyla kim dolduruyor?" |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |