Onlinearabic.net Anasayfası   Aktif KonularAktif Konular  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş   
aöf ilahiyat önlisans arapça dersleri
Bilgisayar & İnternet & Klavye & Software & Programlar
  Forum Anasayfası Onlinearabic.net www.onlinearabic.netBilgisayar & İnternet & Klavye & Software & Programlar
Mesaj icon Konu: klavye yardım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Pratik Arapça Dersleri
Yazar Mesaj
dileğim
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04Ekim2006
Konum: Kocaeli
Gönderilenler: 0

Alıntı dileğim Cevapla bullet Konu: klavye yardım
    Gönderim Zamanı: 25Kasım2006 Saat 13:41



Arkadaşlar ben arapça klavye indirdim ama kullanamıyorum yardımcı olursanız memnun olurum. 




IP
Ersil
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: Malatya
Gönderilenler: 592

Alıntı Ersil Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 27Kasım2006 Saat 19:12



s.a.

ayriyeten arapça klavye indirmene gerek yok xp deki sanal klavye daha güzel.oraya arapça dil seçeneğini yüklersen çok rahat kullanabilirsin.

http://www.onlinearabic.net/teknik/fbarab.asp

kolay gelsin



Bilende O Bildirende
IP
sdfl
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 259

Alıntı sdfl Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 01Aralık2006 Saat 23:01
s.a.
Benim de dil çubuğum kayboldu.Ekranda gözükmüyor.Bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
Ayrıca Bölge ve Dil seçeneklerine girdim ama oradan halledemedim sorunu...

</a>
          
IP
Ersil
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: Malatya
Gönderilenler: 592

Alıntı Ersil Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 01Aralık2006 Saat 23:15
bölge ve dil seçeneklerine girdikten sonra diller bölümüne ordan ayrıntılara gidin orada altta dil çubuğuna tıklayın dil çubuğunu masaüstünde göster aktif değilse aktif edin .eğer aktifse onay işaretini iptal edip ordan çıkın daha sonra tekrar aktif edin.kolay gelsin

Bilende O Bildirende
IP
sdfl
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 259

Alıntı sdfl Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 04Aralık2006 Saat 18:33
s.a
Teşekkür ederim ama benim sorunum öyle halledilmiyor.Çünkü dil çubuğum ayrıntılar bölümünde aktif değil....

</a>
          
IP
idinc
Yönetici
Yönetici
Simge
Site ve Forum Yöneticisi

Kayıt Tarihi: 21Ağustos2006
Gönderilenler: 2781

Alıntı idinc Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 07Aralık2006 Saat 22:49

Hangi işletim sistemi olursa olsun, Arapça klavye yazılımını tercih ederseniz daha rahat Arapça yazabilirsiniz.

Sadece Arapça klavye yazılımı bilgisayarınıza indirin ve üzerine tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza kurunuz. Kurduktan sonra "Görev Çubuğun'da" yani saatin bulunduğu (sağ alt köşe) yerde "TR" dil çubuğu bulunmaktadır.

  • Eğer "TR" dil çubuğu bulunmuyorsa, sırasıyla: Denetim Masası\Bölge ve Dil Seçenekleri\Diller\Ayrıntılar\Ayarlar\Dil Çubuğu\Dil Çubuğunu Masaüstünde göster tercihini işaretleyerek, görev çubuğunda görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bu Dil çubuğuna sol tıkladığınızda bir pencere açılacaktır. Bu pencerede sırasıyla "TR", "AR", "EN" yazıları çıkacaktır (bu sıralama değişikte olabilir), buradaki;
  • "AR" şıkkını tercih ederseniz klavyeniz Arapça yazmaya başlayacaktır.
  • "TR" şıkkını tercih ederseniz klavyeniz Türkçe yazmaya başlayacaktır.
  • "EN" şıkkını tercih ederseniz klavyeniz İngilizce yazmaya başlayacaktır.
  • Eğer "Görev Çubuğun'da" bulunan; "Dil Çubuğu'nda" "AR" yazısı bulunmuyorsa, sırasıyla; Denetim Masası\Bölge ve Dil Seçenekleri\Diller\Ayrıntılar\Ayarlar\Ekle\Klavye Düzeni kısmından "Arabic ASDF Eastern/Arabic ASDF Western" tercih ederek, "AR" yazısının "Dil Çubuğu'nda" görünmesini sağlayabilirsiniz.

Arapça klavye yazılımının harf düzeni:

Aşağıda resimde bulunan aynı satırdaki; alt kısımda ve tek başına bulunan harfleri yazabilmeniz için -Q Türkçe klavye düzeninde Latin harflerinin kulağınıza çağrışım yaptırdığı- mevcut klavyenizdeki Latin harflerini tıklayarak Arapça yazabilirsiniz. Birkaç uygulamadan sonra Latin harflerinin karşılığındaki Arapça harflerinin yerlerini kolayca öğrenebileceksiniz. Örnek: a:elif, s:sin, d:dal, f:fa, g:gayn, h:ha, j:cim, k:kef, l:lam, q:kaf, w:şin, e:ayn, r:ra, t:te, y:se(peltek), u:vav, ı:ye, o:he

  • Aşağıda resimde bulunan aynı satırdaki; üst kısımda bulunan harfleri yazabilmeniz için -Q Türkçe klavye düzeninde Latin harflerinin kulağınıza çağrışım yaptırdığı- mevcut klavyenizdeki Latin harflerini tıklayarak Arapça yazabilirsiniz. Birkaç uygulamadan sonra Latin harflerinin karşılığındaki Arapça harflerinin yerlerini kolayca öğrenebileceksiniz.
  • Harekeleri koymak için aşağıdaki tabloda bulunan "AltGr+….." kombinasyonundan takip edebilirsiniz.
  • İmla işaretlerini kullanmak için aşağıdaki tabloda (klavye resimde de göreceğiniz üzere) bulunan "Shift+….." kombinasyonundan takip edebilirsiniz.



Bazı işaretler

 Shift+Q

 →

 sol tek tırnak

 Shift+N

 →

 tire (ortada çizgi)

 Shift+W

 →

 sağ tek tırnak

 Shift+M

 →

 çift tire (ortada çizgi)

 Shift+E

 →

 sol çift tırnak

 Shift+6

 →

 decimal comma ^ işareti

 Shift+R

 

 sağ çift tırnak

  

  

  



Harekeler

 AltGr+A

 →

 Üstün (fatha)

 AltGr+Q

 →

 İki üstün (fathatan)

 AltGr+I

 →

 Esre (kasra)

 AltGr+E

 →

 İki esre (kasratan)

 AltGr+U

 →

 Ötre (damma)

 AltGr+W

 →

 İki ötre (dammatan)

 AltGr+S

 

 Şedde (shadda)

 AltGr+T

 →

 Alt çizgi (tatweel)

 AltGr+O

 

 Sükun (sukun)

  

  

  


IP
scelik
Moderator
Moderator
Simge
Yabancılar için Türkçe Öğrenimi

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: Rize
Gönderilenler: 7217

Alıntı scelik Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 08Aralık2006 Saat 08:47
S.a. idinc kardes,.
Allah razi olsun.
Bende bu tarifinizden istifade ederek, bilgisayarimda klavyeyle kisa zamanda arapca yazmasini ogrenebildim.

سلمت يداك

الطالب المجتهد
IP
M.Şamdancı
Moderator
Moderator
Simge
İHL & Anadolu İHL

Kayıt Tarihi: 09Aralık2006
Gönderilenler: 250

Alıntı M.Şamdancı Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 10Aralık2006 Saat 11:39
s.a bilğisayar teknik bilğim az olması hasebiyle şimidlik bu söylediklerinizi yapamayacağım.Welekin daha önce bir yerde görmüşütüm latin harfleriyle yazarken karşında  arapça karakterler çıkan bir klawye vardı onu tekrar temin edebilmenin yollarını gösterirseniz bahtiyar olurum saygı ve muhabetlerimle

مترجم عربي تركي
Arabic Translator
Arapça Tercüman
IP
M.Şamdancı
Moderator
Moderator
Simge
İHL & Anadolu İHL

Kayıt Tarihi: 09Aralık2006
Gönderilenler: 250

Alıntı M.Şamdancı Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 10Aralık2006 Saat 19:52

السلام عليكم

allah razı olsun site yetkilileri çok duyarlı allahın izni ile programı kurduk çalışıyor ..


Düzenleyen muhıbbulkuran - 25Ağustos2008 Saat 16:27

مترجم عربي تركي
Arabic Translator
Arapça Tercüman
IP
mbagci
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 17Mart2007
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı mbagci Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 17Mart2007 Saat 16:48
سكراً جزپلاً

herkese çok teşekkürler nihayet arabça klavyeyi yükleyebildim

IP
mbagci
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 17Mart2007
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı mbagci Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 17Mart2007 Saat 16:50
arkadaşlar ben guruba yeni katıldım. Sizlerden şunu öğrenmek istiyorum arapça klavyeyi on parmak yazabilmek için  bir program var mı 

IP
scelik
Moderator
Moderator
Simge
Yabancılar için Türkçe Öğrenimi

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: Rize
Gönderilenler: 7217

Alıntı scelik Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 17Mart2007 Saat 21:18
S.a. mbagci kardes
 
Gruba hoş geldin, benim ilk katildigim gunu hatirlattin, anilarimi tazelemis oldum, Allah razi olsun
 
Bu forum uyelerinden ve siteden hayatima inanilmaz zenginlikler kattim ve degisiklikler gerceklestirdim, herkes binlerce kez tesekkurler, Allah sizlere de guzellikler versin
 
Kim diyebilirdi ki ben "onparmak" arapca yazabilecegim diye!..
Ruyamda bile gorsem inanmazdim ama sagolsunlar motivasyon ve yonlendirme sayesinde onuda basardim, elhamdulillah
 
Simdi seri bir sekilde onparmak arapca yazabiliyorum, hatta arapca metin veya kitap yazdirmak isteyen olursa hem harekeli hem de harekesiz yazabilirim.
 
Yani kendime is yapabilmek icin bir kapi daha acildi
 
Bende asagidaki linkten istifade ederek yonlendirmeler netincesinde bir ayda (dort haftada) onparmak arapca yazi yazmayi ogrendim.
 
Sende dort haftada hayatina benim gibi inanilmaz bir zenginlik katabilirsin.
 
Onparmak arapca icin:
 
Umarim faydali olabilmisimdir
 
Orjinalini yazan: mbagci

arkadaşlar ben guruba yeni katıldım. Sizlerden şunu öğrenmek istiyorum arapça klavyeyi on parmak yazabilmek için  bir program var mı 

الطالب المجتهد
IP
mbagci9
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20Mart2007
Gönderilenler: 535

Alıntı mbagci9 Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 28Eylül2007 Saat 12:11
evet  sayın sçelik dediğiniz biraz üzerine düşünce çok kısa bir zamanda on parmak arapça yazmaya başladım. Tabiki sizin cevap verdiğiniz mesajdan sonra arapça onparmak işi ile hiç ilgilenemedik fakat  kısa bir zaman önce işin üzerine biraz eğildim ve şimdi türkçe kadar hızlı olmasada arapça onparmak yazabiliyorum. Benim yukarıdaki mesajdaki sorum türkçe onparmak öğreten bilgisayar programları gibi arapça olarakta varmı diye sormuştum  daha sonra anladım ki öyle bir programa gerek yok eğer türkçe onparmak biliyorsanız kısa bir çalışma ile arapçaya geçiş yapabiliyorsunuz. Yönlendirdiğiniz için size ve tüm sitede yöneticilerine ve tüm paylaşımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim.

IP
merlival
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24Kasım2007
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı merlival Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 05Aralık2007 Saat 22:38
sa arkadaşlar ben bu siteye yenı uye oldum ama bazı problemlerım var mesela arapça klavye ındırdım ama sagdan sola dogru yazamıyorum harekelrı ıstedıgım yere koyamıyorum ne yapmalıyım ne olr yardım edinşimdiden ALLAH razı olsun

IP
mbagci9
Faal Üye
Faal Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20Mart2007
Gönderilenler: 535

Alıntı mbagci9 Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 06Aralık2007 Saat 10:55
şu anda windowsun arapça harfleri tanıyor fakat arapça yazım şeklini tanımıyor yani sağdan sola yazma ve birleştirme işlemini yapmıyor. Çözüm için windows cd sini takıp , denetim masası  , bölge ve dil seçeneklerinden  , diller bölümünden , karmaşık komut dosyası  tay dili dahil sağdan sola diller yüklensini işaretle ve tamam de. o zaman sağdan sola yazmaya başlar.

IP
ebyezu
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05Ocak2008
Konum: Ankara
Gönderilenler: 0

Alıntı ebyezu Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 02Şubat2008 Saat 22:45
Sa,
Ben arapça klavye kulanma konusunda oncedende yardım aldım fakat tam manası ıle kllanamıyorum.
Şöyleki;
Bütün ayarlarını yaptım msn de çok güzel yazabiıiyorum fakat word dosyasına geçtiğim zaman harfler birleşmiyor.
Bunun içinde İhsan bey arabic-font dosyasını kopyalayıp, windows -font dosyasına  yapıştırmam gerektiğini bu halde sorunun çözüleceğini söylemişti.
Aynen yaptım netice aynı birleşmiyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Selametle kalın...

IP
ibotea
Yönetici
Yönetici
Simge
Site ve Forum Yöneticisi

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Gönderilenler: 1329

Alıntı ibotea Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 03Şubat2008 Saat 19:03
Bilgisayarınızın Bölgesel dil ayarlarını yaptınız mı? ondan kaynaklanıyor olabilir.

IP
ebyezu
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05Ocak2008
Konum: Ankara
Gönderilenler: 0

Alıntı ebyezu Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 04Şubat2008 Saat 11:26
Ewet yaptım. Dil çubuğumda arapça kayıtlıydı zaten. Dün tay dilini yükledikten sonra harfler birleştı. fakat bu seferde sağdan sola yazmada sorun var boşlluk tuşuna basınca kelımelerın yerı değişiyor.
Çok rıca edıyorum artık klavye ıle ılgılı sıze yazmak ıstemıyorum sorun nerde tam olrak. Neden düzgün yazılmıyor.
Yardımlarınızı beklıyorum...
Selametle...

IP
ebyezu
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05Ocak2008
Konum: Ankara
Gönderilenler: 0

Alıntı ebyezu Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 19Şubat2008 Saat 22:20
Arkadaşlar ıkı gundur bolge ve dıl seçeneklrınden dııller,seçeneklere tıkladığım zamn uyumsuz klavye surucusu algılandı, bu ıletişim kutusu devre dışı barakıldı diye bır uyarı aıyorum. bilen varsa yardım edermısınız.
 cevabınızı beklıyorum

IP
taybe
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12Haziran2007
Gönderilenler: 0

Alıntı taybe Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 23Şubat2008 Saat 23:08
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Arapça klavye indirip bunu kullanmaktansa daha kullanışlı bir yöntem tavsiye edebilirim ilgilenenlere.. Ben bu şekilde yaptım ve çok rahat arapça yazıyorum. Klavyemin tuşlarının her birine uygun olan harfleri yazdım. (Bunun için cd kalemlerinden kullanabilirsiniz, benim klavyem siyah renkli idi açık renk cd kalemi bulamadım ama gümüş renkli bir kalemle gayet güzel yazıldı) Ve şu anda klavyemin üzerinde hem türkçe hem de arapça harfler mevcut. Hem de sanal değil gerçek 
 
مع السلامة
 
 

IP
aynulesrar
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12Mart2008
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı aynulesrar Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 13Mart2008 Saat 09:11
ben ekran klavyesi indirdim ama kullanamıyorum.Sonra başka bir klavye indidim oda çalışmadı.Dil sçeneklerimde arapça yok ne yapmalıyım.LÜTFEEEN YARDIM EDİN

IP
ibotea
Yönetici
Yönetici
Simge
Site ve Forum Yöneticisi

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Gönderilenler: 1329

Alıntı ibotea Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 13Mart2008 Saat 10:46
Merhaba aynulesrar,
sitemizin anasayfasında klavye ve bilgisayar ayarlarını içeren teknik destek bölümümüz var. Oradan istifade ederek bu sorunu çözebilirsin.

IP
scelik
Moderator
Moderator
Simge
Yabancılar için Türkçe Öğrenimi

Kayıt Tarihi: 01Ekim2006
Konum: Rize
Gönderilenler: 7217

Alıntı scelik Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 25Ağustos2008 Saat 10:44
Orjinalini yazan: ebyezu

Ewet yaptım. Dil çubuğumda arapça kayıtlıydı zaten. Dün tay dilini yükledikten sonra harfler birleştı. fakat bu seferde sağdan sola yazmada sorun var boşlluk tuşuna basınca kelımelerın yerı değişiyor.
Çok rıca edıyorum artık klavye ıle ılgılı sıze yazmak ıstemıyorum sorun nerde tam olrak. Neden düzgün yazılmıyor.
Yardımlarınızı beklıyorum...
Selametle...
 
S.a. ebyezu kardeş
 
Arapça klavyeyi kurdun başarılı bir şekilde yazıyorsun;
- msn/wordpad gibi menülerde arapçayı rahatlıkla yazabiliyorsun, sanırım buralarda sorun yok.
- ancak word'e yazarkan boşluk tuşuna bastığında ilk harf sona kayıyor, senin sorunun bu galiba?...
 
Bunu aşmak çok kolay şöyle ki;
Arapça klavyeyi kurarken aşağıdaki ufak ayrıntıyı atladığından kaynaklanıyordur: Denetim Masası\Bölge ve Dil Seçenekleri\Diller\Ayrıntılar\Ayarlar\Ekle\Klavye Düzeni kısmından "Arabic ASDF Eastern/Arabic ASDF Western" tercih edereken aynı pencerede hemen bir üsste "Giriş Dili:......." bölümünü de "Arapça (Suudi Arabistan)" olarak tercihini yaparak tüm pencerelere onay verdiğinde sorun ortadan kalacaktır.
 
Bundan sonra word programını açtığında "Biçimlendirme" araç çubuğunda "Klavye Dili" olarak "AR" - "TR" yazacaktır. Aynı menüde "Sağdan Sola" ikonunu tıklarsan, sağdan sola doğru word ortamında da sorunsuz yazabilirsin.
 

الطالب المجتهد
IP
dilbeste
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01Şubat2008
Konum: Konya
Gönderilenler: 0

Alıntı dilbeste Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 25Ağustos2008 Saat 11:01
Arkadaşlar bende bu klavyeyi kullanıyorum daha kolay geldi bana
htpp://www.corluihl.com/ArabicKeyboard/ArabicKeyboard.htm

>>EDEB BİR TÂC İMİŞ NÛR-İ HÛDÂ'DAN.GİY O TÂCI EMİN OL HER BELADAN<<
IP
ykpemre
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12Eylül2008
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı ykpemre Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 21Eylül2008 Saat 07:24
Ya ben klavyemden arapça yazabilmek için fbarab programını kurdum. Ancak Denetim Masası > Bölge ve dil seçenekleri > Klavye ve Diller > Kalvyeyi Değiştir > Ekle yolunu takip ettikten sonra dil çubuğuna eklemek istediğimiz diller arasında yine arapça yok. Ben vista home edition kullanıyorum. Tam iki gündür bununla uğraşıyorum. En son microsoftun keyboard layout creator programını indirerek kendi arapça klavyemi kendim oluşturdum.Ancak ben yine de normal yollardan dillerime eklenmesini isterim. Lütfen bir yol gösterin.

IP
idinc
Yönetici
Yönetici
Simge
Site ve Forum Yöneticisi

Kayıt Tarihi: 21Ağustos2006
Gönderilenler: 2781

Alıntı idinc Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 21Eylül2008 Saat 16:28
Orjinalini yazan: ykpemre

Ya ben klavyemden arapça yazabilmek için fbarab programını kurdum. Ancak Denetim Masası > Bölge ve dil seçenekleri > Klavye ve Diller > Kalvyeyi Değiştir > Ekle yolunu takip ettikten sonra dil çubuğuna eklemek istediğimiz diller arasında yine arapça yok. Ben vista home edition kullanıyorum. Tam iki gündür bununla uğraşıyorum. En son microsoftun keyboard layout creator programını indirerek kendi arapça klavyemi kendim oluşturdum.Ancak ben yine de normal yollardan dillerime eklenmesini isterim. Lütfen bir yol gösterin.
 
Merhabalar ykemre
Neşen bol olsun.
 
İfade ettiğin üzere daha önce kurabilmişsin ama şimdi sorun yaşıyorsun.
 
scelik hocamızın yukarıda yazmış olduğu ufak bir uyarısını aşağıya alıntı yapıyorum,
Bunu aşmak çok kolay şöyle ki;
 
Arapça klavyeyi kurarken aşağıdaki ufak ayrıntıyı atladığından kaynaklanıyordur: Denetim Masası\Bölge ve Dil Seçenekleri\Diller\Ayrıntılar\Ayarlar\Ekle\Klavye Düzeni kısmından "Arabic ASDF Eastern/Arabic ASDF Western" tercih edereken aynı pencerede hemen bir üsste "Giriş Dili:......." bölümünü de "Arapça (Suudi Arabistan)" olarak tercihini yaparak tüm pencerelere onay verdiğinde sorun ortadan kalacaktır.
 
Yine de başarılı olamazsan bilgim olsun.
Zira klavye ile arapça yazabilmek gerçekten insana çok şey öğretiyor, bir an önce klavyeyle onparmak yazmayı öğrenmeli

AÖF İlahiyat Önlisans Büro: 0212 631 76 93
IP
ykpemre
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12Eylül2008
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı ykpemre Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 22Eylül2008 Saat 01:13
Allah razı olsun idinc hocam. Ancak gösterdiğiniz yol windows xp için  Benim windows vista home edition. Yani benim bilgisayarda dediğiniz gibi değil ayarlar...

Benim bilgisayarda Denetim Masası > Bölge ve dil seçenekleri > Klavye ve Diller > Kalvyeyi Değiştir > Ekle şeklinde ve malesef Ekle dediğimde diller arasında arapçayı göremiyorum bile. Yani programı düzgünce kurmama rağmen diller arasına arapça eklenmiyor. Bir fikriniz var mı??? Yani bir kere yaptım, daha sonra yanlışkla program ekle kaldırdan yanlışlıkla kaldırdım. Şimdi ettim etmedim olmuyor. Bana en son format attıracak bilgisayar herhalde :(((

IP
ykpemre
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12Eylül2008
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 0

Alıntı ykpemre Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 22Eylül2008 Saat 01:36

Bunun üzerinden anlatayım tam olarak sorunumu. Umarım bi çözüm yolu bulurum...

Adding the Language to Windows Vista

  1. Select the Start button in the lower left corner of the Desktop.
  2. Select the Control Panel.
  3. In the Control Panel, double-click the Regional and Language Options item.
  4. In the Regional and Languages dialog box, click on the Keyboards and Languages tab.
  5. Click on the Change Keyboards button in the Keyboards and Languages tab.
  6. To add a language, click the Add button in the General section to open the Add Input Language dialog box.

  • Scroll to Arabic (Saudi Arabia) to select the language


  • İŞTE TAM BU SEVİYEDE ARABİC (Saudi Arabia) YOK DİLLER ARASINDA...Programı kurunca gelmesi lazım diller arasına, yanlış mıyım???

    IP
    idinc
    Yönetici
    Yönetici
    Simge
    Site ve Forum Yöneticisi

    Kayıt Tarihi: 21Ağustos2006
    Gönderilenler: 2781

    Alıntı idinc Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 22Eylül2008 Saat 01:50
    Yeniden merhabalar ykemre
    Neşen bol olsun.
     
    fbarabic programını instal yaptıktan yukarıdaki işlemleri yaptığını varsayıyorum ve;
    - 3. resimde "Add" butonuna tıkladığınızda bir pencere açılacaktır. Açılan pencerede "Klavye Düzeni/IME" (XP'de bu şekil görünüyor) anlamında açılır bir pencere görünecektir, buradan "Arabic ASDF Eastern/Western" tercih derek onayladığında sözlük eklenmiş olacaktır, tahmin ediyorum.
    Bu şekil deneyebilir misin?
     
    Ben daha önce yeni almış olduğum dizüstü bilgisayarımda Türkçe Vista vardı ve kullanmıştım. Fbarab 249K programını kurmuştum ve hemen kullanılabilir hale gelmişti.
    Ancak şimdi XP kullanıyorum.
     
    Gelişmelerden haberdar etmeni rica ediyorum.

    AÖF İlahiyat Önlisans Büro: 0212 631 76 93
    IP
    ykpemre
    Yeni Üye
    Yeni Üye
    Simge

    Kayıt Tarihi: 12Eylül2008
    Konum: İstanbul
    Gönderilenler: 0

    Alıntı ykpemre Cevapla bullet Gönderim Zamanı: 22Eylül2008 Saat 16:36

    http://img137.imageshack.us/img137/3861/addco1.jpg

    İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    MALESEF EKLE DEDİKTEN SONRA BU DİLLER ÇIKIYOR, BAŞKA BİR ŞEY YOK :((

    BEN DE İLK YÜKLEDİĞİMDE ÇOK GÜZEL OLUVERMİŞTİ, SONRA YANLIŞLIKLA KALDIRINCA, BİR DAHA OLMAZ OLDU. BANA FORMAT GÖRÜNDÜ GİBİ, KEŞKE BAŞKA ÇARE OLSAYDI.


    Düzenleyen ykpemre - 22Eylül2008 Saat 16:41

    IP

    Sayfa   3 Sonraki >>
    Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
    Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

    Forum Atla
    Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
    Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
    Kapalı Forumda Cevapları Silme
    Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
    Kapalı Forumda Anket Açma
    Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma


    Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

    Bu Sayfa 0,125 Saniyede Yüklendi.