![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Sıfırdan Arapça" çalışmaları | |
![]() |
|
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
dinle
Faal Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31Temmuz2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 366 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede fazla istiyoruz gibime geliyor.
böyle bir sitede bulunuyor olmamız ve bize bu imkanı tanıyan site yetkililerine ŞÜKRAN BORÇLUYUZ....
![]() ALLAH razı olsun bilenlerden yanlışlarımızı görünce düzelticeklerinden eminim!!!!....
|
|
![]() |
|
benefsezar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25Aralık2007 Konum: Ankara Gönderilenler: 238 ![]() |
دنل سالت:dinle sordu سأل فريد:ferit sordu قلت بشرا:büşra dedi:galet büşra انا قلت أليكben sana söyledim: |
|
![]() |
|
benefsezar
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25Aralık2007 Konum: Ankara Gönderilenler: 238 ![]() |
هو الي سال:hüve ileyye seele: o erkek bana söyledi .ماذا أنت سالت ألي:maza enti seelet ileyye:sen bana ne sordun من ود:men vedde:o müfret erkek kimi sevdi
|
|
![]() |
|
dinle
Faal Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31Temmuz2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 366 ![]() |
şimdi geldim
![]() Düzenleyen dinle - 20Ocak2008 Saat 19:23 |
|
![]() |
|
nesecan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16Ekim2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 0 ![]() |
merhaban...
keyfe haluke?
(arapça yazmaya vaktim olmadığı için en azından okunuşunu öğreneyim diye bu şekilde yazıyorum.Çünkü cümle kurmakta normalde çok zorlanıyorum.ders dışında kuramıyorum.Bu şekildede cümle kurumuna yardımcı olur diye düşünüyorum)
|
|
Neşe CAN
|
|
![]() |
|
HİCRET..
Faal Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16Haziran2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 467 ![]() |
انابخير, شكراجزلا كيف حالك Düzenleyen HİCRET.. - 30Kasım2009 Saat 19:40 |
|
![]() |
|
dinle
السوال مفتاح العلم :Sual ilmin anahtarıdır. قلت قلتما قلتم قلت قلتما قلتن قلت قلنا * ** *
له لها لهم لها لهما لهن لك لكما لكم لك لكما لكن لي لنا قلت لي :sen bana dedin
لكن ما سمعت : fakat ben dinlemedim
قالتالنا : o ikisi bize dedi
قلت لك: : sana dedim
قلت امي لاختى:annem kızkardeşime dedi Düzenleyen dinle - 22Ocak2008 Saat 11:13 |
|
![]() |
|
dinle
sevgili nesrin.keyfe haluki?seele fiil'ilin mazi çekimi böylemi olacak,incelermisiniz?çekimleri yeni ögreniyorum da emin değilim!!!..sormayıncada hiç ögrenemeyeceğimi anladım. şükran cezilan....
![]() سال سالا سالوا
سالت سالتا سلن سلت سلتما سلتم سلت سلتما سلتن سلت سلنا Düzenleyen dinle - 22Ocak2008 Saat 13:37 |
|
![]() |
|
benefsezar
بخير الحمدلله evet canım doğru.ben yinede harekeli yazayım daha iyi anlaşılsın inşaAllah.SEELE:O ERKEK SORDU SEELA:O İKİ ERKEK SORDU SEELÜ:O ERKEKLER SORDULAR SEELET:O KADIN SORDU SEELETA:O İKİ KADIN SORDULAR SEELNE:O KADINLAR SORDULAR SEELTE:SEN SORDUN (ERKEK) SEELTÜMA:SİZ SORDUNUZ (İKİ ERKEK) SEELTÜM:SİZLER SORDUNUZ(ERKEKLER) SEELTİ:SEN SORDUN :(KADIN) SEELTÜMA:SİZ SORDUNUZ(İKİ KADIN) SEELTÜNNE:SİZ SORDUNUZ(KADINLAR) SEELTÜ.BEN SORDUM SEELNA:BİZ SORDUK SEL:SOR (ERKEK EMİR) SELİY:SOR (KADIN EMİR)
Düzenleyen benefsezar - 22Ocak2008 Saat 14:17 |
|
![]() |
|
dinle
[QUOTE=benefsezar]بخير الحمدلله evet canım doğru.ben yinede harekeli yazayım daha iyi anlaşılsın inşaAllah.SEELE:O ERKEK SORDU SEELA:O İKİ ERKEK SORDU SEELÜ:O ERKEKLER SORDULAR SEELET:O KADIN SORDU SEELETA:O İKİ KADIN SORDULAR SEELNE:O KADINLAR SORDULAR SEELTE:SEN SORDUN (ERKEK) SEELTÜMA:SİZ SORDUNUZ (İKİ ERKEK) SEELTÜM:SİZLER SORDUNUZ(ERKEKLER) SEELTİ:SEN SORDUN :(KADIN) SEELTÜMA:SİZ SORDUNUZ(İKİ KADIN) SEELTÜNNE:SİZ SORDUNUZ(KADINLAR) SEELTÜ.BEN SORDUM SEELNA:BİZ SORDUK
tahmini yapmıştım o yüzden emin değildim.
çünkü elif olunca yazım değişebiliyor ya o yüzden. Çok teşekkür ederim . pratik yapamıyoruz? neden !!!.....
![]() |
|
![]() |
|
dinle
Nesrincim,5 dersin konusunu inceliyeyim.inş o kunudanda pratik yapabiliriz ;sizcede uygunmu?
şimdi çıkmam gerekiyor.
ALLAH'a emanetsiniz... Düzenleyen dinle - 22Ocak2008 Saat 14:25 |
|
![]() |
|
benefsezar
Ben yazıları ynayana veya alt alta yazmakta çok zorlanıyorum arapça sağdan sola türkçe soldan sağa olduğundan klavyede bir türlü ayarlayamıyorum yazdıklarım bir bakıyorum yer dğiştirmiş kelimeler kel alaka yerlere gitmiş. dün pratik yapamadım çünkü kızım evdeydi ve bilgisayara el koymuştu o yüzden yazamadım bu gün çalışalım inşaAllah. evet çok iyi olur canım . Düzenleyen benefsezar - 22Ocak2008 Saat 14:24 |
|
![]() |
|
benefsezar
رأيت شاب نحيف:raaytü şabben nehıyfen ben gördüm zayıf delikanlıyı.zayıf delikanlı çift üstünlü olacak değilmi زاره شاب وفي:zarahu şabbün vefiyyün:onu ziyaret etti vefalı delikanlı
Düzenleyen benefsezar - 22Ocak2008 Saat 15:28 |
|
![]() |
|
benefsezar
رأيت فردا لدي زينب لأول مرة:raaytü feriyden leda zeynebi lievveli merratin :feridi zeynebin yanında ilk defa gördüm zeynebi ben ziyaret ettim. زارت زينب:zaratü zeynebe: kemali sevdinmi leyla: هل وددت كمال ياليلي؟ :hel vedidti kemalen ya leyla
Düzenleyen benefsezar - 22Ocak2008 Saat 20:13 |
|
![]() |
|
dinle
[QUOTE=benefsezar] رأيت فردا لدي زينب لأول مرة:raaytü feriyden leda zeynebi lievveli merratin :feridi zeynebin yanında ilk defa gördüm zeynebi ben ziyaret ettim. زارت زينب:zaratü zeynebe: kemali sevdinmi leyla: هل وددت كمال ياليلي؟ :hel vedidti kemalen ya leyla
Nesrincim,yoğunluğumdan dolayı dersi izleyemedim.inş izlediğim zaman konuyu işleriz.
SEVGİNİN VE KALPLERİN SAHİBİNE EMANET OLUN.....
![]() |
|
![]() |
|
HİCRET..
Faal Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16Haziran2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 467 ![]() |
رأيت فردا لدي زينب لأول مرة:raaytü feriyden leda zeynebi lievveli merratin :feridi zeynebin yanında ilk defa gördüm
زارت زينب :zaratü zeynebe:zeynebi ben ziyaret ettim.
هل وددت كمال ياليلي؟ :hel vedidti kemalen ya leyla: kemali sevdinmi leyla?
Düzenleyen HİCRET.. - 30Kasım2009 Saat 19:40 |
|
![]() |
|
dinle
رأت بنت مؤدبه بنت ظر يفه
Terbiyeli kız zarif kızı gördü. ود شاب ظريف بنت ذكيه Zarif delikanlı zeki kızı sevdi ودت بنت ذكيه شاب ظريف Zeki kız zarif delikanlıyı sevdi ودت بنت ظريفه شاب ظريف Zarif kız zarif delikanlıyı sevdi رأى شاب زكيا بنت ظريفت Zeki delikanlı zarif kızı gördü ود شاب مؤدب بنت ذكيه Terbiyeli delikanlı zeki kızı sevdi ودت بنت ذكيه شاب مؤدب Zeki kız terbiyeli delikanlıyı sevdi. مريم بنت مؤدبه Meryem terbiyeli bir kızdır رجب شاب ذكي Recep zeki bir delikanlıdır وداد بنت ذكيه Vidad zeki bir kızdır خالص شاب مؤدب Halis terbiyeli bir delikanlıdır زينب بنت جميل ظريفه Zeynep güzel zarif bir kızdır خالص شاب مؤدت نحيف Halis terbiyeli zayıf bir delikanlıdır. Düzenleyen dinle - 30Ocak2008 Saat 08:10 |
|
![]() |
|
zeliha06
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Kasım2007 Konum: Ankara Gönderilenler: 0 ![]() |
S.A beni de aranıza alırmısınız? Bende arapça öğrenmeye yeni başladım. 15 güne kadar Allah izin verirse kurs başlıycak inşallah. Şimdi ben kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah (c.c) razı olsun.
|
|
Dost ararsan bir ömür biter, teselli istersen gözyaşı yeter, sevme belki ihanet eder, sevmek istersen ALLAH (c.c) ve RESULÜ ( s.a.v) yeter.
|
|
![]() |
|
dinle
Orjinalini yazan: zeliha06
S.A beni de aranıza alırmısınız? Bende arapça öğrenmeye yeni başladım. 15 güne kadar Allah izin verirse kurs başlıycak inşallah. Şimdi ben kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah (c.c) razı olsun. estağfirullah;sizide görmekten mutluluk duydum.
Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle....
:?elimde olmayan nedenlerden dolayı cevap yazmadaki geçikmeden dolayı "afola".....
![]() إلى اللقاء
|
|
![]() |
|
dinle
---- Düzenleyen dinle - 09Şubat2008 Saat 18:29 |
|
![]() |
|
dinle
sevgili nesrincim;NERDESİNİZ!!!!!!......
lütfen siteye dönermisiniz!!!!!!!!.....................................................................
اشتاق الي @>-----
|
|
![]() |
|
dinle
sevgili nesrincim,
sizi çokkk özlemiştim.İYİKİ GELDİNİZ.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
benefsezar
Selamün aleyküm 15 tatili geçirmek için istanbuldaydım .dün döndüm. kusura bakma canım hiç cevap yazma fırsatım olmadı.inşaallah işleri biraz yoluna koyunca derslere başlayacağım.bende çok özlemişim .cidden hoşbuldum Düzenleyen benefsezar - 09Şubat2008 Saat 13:00 |
|
![]() |
|
dinle
[QUOTE=benefsezar]
Selamün aleyküm 15 tatili geçirmek için istanbuldaydım .dün döndüm. kusura bakma canım hiç cevap yazma fırsatım olmadı.inşaallah işleri biraz yoluna koyunca derslere başlayacağım. aleyküm selam
İNŞ, bekliyor olacağım.......
|
|
![]() |
|
dinle
hayırlı pazarlar,nesrincim
burdayım
![]() |
|
![]() |
|
benefsezar
بخير بخير بخير اليوم الاحد السلام عليكم اناقدمت كيف الحالك Düzenleyen benefsezar - 10Şubat2008 Saat 12:59 |
|
![]() |
|
benefsezar
yazıyı yazıp gönderene kadar akla karayı seçiyorum .nasıl becerdiğimi bilmiyorum ama yazıyı göndermemiş sadece alttaki çubuğu göndermiş ya deli olucam hala çözemedim ben bu işi .yazıları sıraya koyayım derken bir dağılıyor topla toplaya bilirsen .Allahım bana bu yazma ve öğrenme işini kolaylaştırsın ,tabi benim gibi olan bütün kardeşleriminde işini kolaylaaştırsın |
|
![]() |
|
dinle
nesrincim,neden cevabımı bu kadar geç yazıyorum zannediyorsunuz!!!!....
aynı derten bende muzdaribim.ALLAH'ım ne olur,kolaylaştır;zorlaştırma!!..
AMİNN.......
bunun bir kuralı vardır,ama biz bilmiyoruz.
acaba bilenler yardımcı olabilirler mi,LÜTFEN!!!!.
Düzenleyen dinle - 10Şubat2008 Saat 13:22 |
|
![]() |
|
ahiosman
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Ocak2008 Konum: İzmir Gönderilenler: 420 ![]() |
السلام ءليكم |
|
![]() |
|
ahiosman
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Ocak2008 Konum: İzmir Gönderilenler: 420 ![]() |
ARKADASLAR KLAVYEDE ALLAH KELIMESINI YAZAMADIM BILEN KARDESLER VARMI YARDIMCI OLSUN
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |