![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Genel | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
turgay10
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08Mayıs2013 Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08Mayıs2013 Saat 18:44 |
|
|
![]() |
|
saniye
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20Aralık2007 Konum: İstanbul Gönderilenler: 1592 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: turgay10
arjadaşlar merhaba isimler hakkında bi araştırma yapıyorum arapça bilmiyorum son bi kac gundür kafama takılıyor ismim TURGAYarapçada adımın yazılısına göre son 3 harfinde gay yani g ile y arasında elif harfi varmı lütfen yardımcı olurmusunuz bilen arkadaslar şimdiden tesekkür ediyorum İsimlerin başka dillerin harfleriyle yazılması her zaman sorun olmuştur ve bunun belli bir standardı yoktur.
"Turgay" kelimesi hem تُرْقَايْ olarak hem de تُرْقَيْ olarak da yazılabilir.
Ancak burada inisiyatif kullanarak ترقى sessiz harfleri Arapçada "تَرَقَّى: yükselmek, ilerlemek" anlamına gelen fiil gibi okunabileceğinden Latince bir ismi Arapça harfleriyle yazılmış olduğu hissi uyandıran ve daha doğru telaffuz edilmesine ve kanaat getirilmesine imkan sağlayan تُرْقَايْ şeklinde yazılması daha doğru olacaktır, kanaatindeyim.
|
|
![]() |
|
KÜRŞAD
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15Aralık2008 Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar Düzenleyen KÜRŞAD - 09Mayıs2013 Saat 02:45 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |