![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
YÖKDİL-YDT-YDS Arapça - Soru Çözümlemeleri | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
kucukmehmet
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05Temmuz2011 Gönderilenler: 989 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08Nisan2013 Saat 14:18 |
2013-YDS İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları 2013-YDS İlkbahar Dönemi Sınav Soru ve Yanıtları S.a. arkadaşlar, Öncelikle Şahsen benim YDS Arapça sınavında genel sıkıntı zaman ayarlamasının yapılamamasıdır. Bunun üstesinden de bolca soru çözerek gelebilmek mümkündür. Soruları hatırlayan varsa, şimdiden ekleyebilir. Sorular ne zaman paylaşılacak bilmiyorum ama birkaç güne kadar yayınlanır tahmin ediyorum. Birlikte soruları burada analiz ederek çözümleriz. Mevlam herkese başarılar versin.![]() |
|
عندما تُغلقُ أبوابُ السعادةِ أما
|
|
![]() |
|
mustafa43
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27Eylül2009 Konum: Kütahya Gönderilenler: 0 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
aydinahmet
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05Temmuz2011 Gönderilenler: 1315 ![]() |
Orjinalini yazan: mustafa43
soru hatırlayan kimse yok mu ![]() |
|
سعادتي في سعادة الآخرين
|
|
![]() |
|
başka biri
Aktif Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08Nisan2008 Konum: Sakarya Gönderilenler: 235 ![]() |
مرض الحب
gençlerdeki sivilce sorunu ile ilgili bir metin vardı. boşluk doldurmakla ilgiliydi ama cevapları hatırlamıyorum... |
|
![]() |
|
başka biri
Aktif Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08Nisan2008 Konum: Sakarya Gönderilenler: 235 ![]() |
"başkan görüşlerini açıkladı ve sarayda yaygın olan fesadı inkâr etti" anlamına gelen bir cümle vardı. Baştaki fiili soruyordu. Ben "açıkladı" fiilini seçtim. İkinci boşluk hangi kelimeydi hatırlamıyorum ama ben yukarıdaki anlama gelecek şekilde tamamladım cümleyi.
|
|
![]() |
|
istur8526
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05Ocak2009 Konum: Kayseri Gönderilenler: 297 ![]() |
bir kurul oluşturulduğu söylenen bir cümle vardı; fiil soruyordu ben (teesseset) yaptım.
|
|
![]() |
|
istur8526
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05Ocak2009 Konum: Kayseri Gönderilenler: 297 ![]() |
nobel ödülünü sahip gibi anlam oluşan boşluk vardı, ben (haiz) yaptım.
|
|
![]() |
|
başka biri
evet hatırladım ama ben "عقدت" fiilini seçtim sanki oraya.
|
|
![]() |
|
başka biri
nobel ödülünü ben de "haiz" yaptım.
|
|
![]() |
|
istur8526
Orjinalini yazan: başka biri evet hatırladım ama ben "عقدت" fiilini seçtim sanki oraya. Onu da düşündüm ama, kurul oluşturmak deyince, aklım ona meyletti. |
|
![]() |
|
istur8526
Aklıma da çok fazla gelmiyor, paragraf sorularından biri bir kitaptan bahasediyordu, biri yemek alışkanlıklarından bahsediyordu. Metinde bazı milletlerin hızlı yemek yediğinden, bazıların yavaş yediğinden, bazıların ayakta yediğinden, bir kısmının kapalı alanda yediğinden felan bahsediyordu, ama soruları hiç hatırlamıyorum.
|
|
![]() |
|
aydinahmet
Arkadaşlar, böyle yorum yaptıkça soruları yarım yamalakta olsa hatırlamaya başladım.
![]() Çocukluk dönemiyle ilgili yaygın alışkanlıklarla ilgili "parmak emme" ile ilgili bir soru vardı.
|
|
سعادتي في سعادة الآخرين
|
|
![]() |
|
istur8526
Evet ben de hatırladım, sürekli oluyor zaten çocuk eğitimiyle ilgili bir paragraf. Lakin soruları aklımda değil.
|
|
![]() |
|
katrecik
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01Haziran2007 Gönderilenler: 1041 ![]() |
Arkadaşlar ben de sınava girdim. Süre sıkıntısı yaşadım. Yarım saat kısaltılması aleyhimize oldu. Sınav 3 saat olduğunda girmiştim, süre sıkıntısı yaşamamıştım. İnş iyi sonuçlar alırız. |
|
Öyle bir beste ol ki; ardından hasretle söz etsinler...(MEVLANA)
|
|
![]() |
|
katrecik
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01Haziran2007 Gönderilenler: 1041 ![]() |
Geminin karaya oturması ile ilgili bir soru vardı. Şiddetli dalgalar... عاتية شديدة ve diğer şıkları hatırlayamadım. Siz ne dediniz bu soruya?
|
|
Öyle bir beste ol ki; ardından hasretle söz etsinler...(MEVLANA)
|
|
![]() |
|
yazman68
Aktif Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14Ekim2011 Gönderilenler: 116 ![]() |
Allah izin verirse bi daha girersem uzun paragrafları çözüp, ondan sonra diğer sorulara geçeceğim. süre yi hiç bereketli kullanamadım 40 soruyu telaşsız diğerlerini alelacele çözmek zorunda kaldımm :(
|
|
![]() |
|
istur8526
Böyle giderse, yani sınavın mantığını çözemezsem ben de daha uzun bir müddet girerim herhalde :) Paragraf sorularından yani, ikinci kırktan başlamak çözüm olabilir; fakat bence gerçek çözüm bol metin ve kelime tanışıklığı. Bunun başka kolay yok. Bu sınavda hiç anlamını bilmesem de birkaç soruyu kelimelerin birlikte kullanıldıklarına aşinalıktan çözdüm.
|
|
![]() |
|
kucukmehmet
Orjinalini yazan: istur8526
Böyle giderse, yani sınavın mantığını çözemezsem ben de daha uzun bir müddet girerim herhalde :) Paragraf sorularından yani, ikinci kırktan başlamak çözüm olabilir; fakat bence gerçek çözüm bol metin ve kelime tanışıklığı. Bunun başka kolay yok. Bu sınavda hiç anlamını bilmesem de birkaç soruyu kelimelerin birlikte kullanıldıklarına aşinalıktan çözdüm. istur kardeş,
Soruna çare aramakta haklısın.
Zira süre yetersizliği gördüğüm kadarıyla herkesin genel sıkıntısı olarak ortaya çıkıyor.
Ancak genel bir sorunda soruları çözmede seriliğimiz yok maalesef. Özellikle de kendim için söylüyorum paragraf sorularında herkes çok zaman kaybediyor.
Çözüm olarak önermiş olduğunu 40. sorudan itibaren başlasak o kadar da avantaj olmayacak zira soru çözme seriliği kazanamadıktan sonra ha başta hızlı gitmişsin ha sonda hızlı gitmişsin, paragraf sorularında yine takılacağız.
Bu işin kökten çözümü yine ifade ettiğin gibi metinsel çözümlemeye ağırlık vermek ve serilik kazanmaya çalışmaktadır.
Bu konuda forumun "YDS - KPDS Arapça - Soru Çözümlemeleri" bölümünde soru çözümlemeleri yaparak aynı zamanda da bireysel olarak evimizde başkaca metin kiptaları çözere sorunu aşabiliriz. Yani bu aşılmayacak bir şey değil, düzenli ve yoğun çalışma gerektirir.
Akabinde başarıyı mevlam verecektir.
|
|
|
|
![]() |
|
muvahhidim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30Mart2011 Gönderilenler: 0 ![]() |
Arkadaşlar Sorular açıklandı..
indirmek için tıklayın.. http://arapcaportali.com/forum/yds-7-nisan-2013-sinav-sorulari-t330.0.html;msg841;topicseen#new |
|
![]() |
|
aydinahmet
S.a. arkadaşlar
Herkese hayırlı Cuma diliyorum.
Hele şükür 2013 YDS İlkbahar Arapça Soru ve Cevapları yayınlandı.
Hep birlikte burada soruları çözelik ve üzerinde kritik yaşalım.
Aşağıdaki linte yayınlanmış.
|
|
سعادتي في سعادة الآخرين
|
|
![]() |
|
kucukmehmet
Orjinalini yazan: aydinahmet
S.a. arkadaşlar Herkese hayırlı Cuma diliyorum.
Hele şükür 2013 YDS İlkbahar Arapça Soru ve Cevapları yayınlandı.
Hep birlikte burada soruları çözelik ve üzerinde kritik yaşalım.
Aşağıdaki linte yayınlanmış.
Aleykum selam Ahmet kardeşim, sana da hayırlı Cumalar diliyorum.
Evet haklısın soruları birlikten çözelim. müştereken istifade etmiş ve bilgimizden istifade etmiş olacağız.
Ben soruları sırasıyla paylaşacağım, üzerinde çalışalım inşallah.
|
|
|
|
![]() |
|
istur8526
Hadi bakalım, inşallah istifade olunur.
|
|
![]() |
|
scelik
Moderator ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Konum: Rize Gönderilenler: 7217 ![]() |
ÖSYM 7 Nisan 2012 Pazar Soru ve Cevapları indirmek için tıklayınız! ÖSYM 7 Nisan 2012 Pazar Soru ve Cevapları indirmek için tıklayınız! ![]() ![]() ![]() |
|
الطالب المجتهد
|
|
![]() |
|
kucukmehmet
Yeniden s.a. kardeşler, hocalar, arkadaşlar, Malumunuz 2013 İlkbahar Dönemi Arapça YDS sınavına girdik, müşterek bir şikayet konusu sürenin yetmemesi ortak bir sıkıntımız oldu.
Şimdi burda sorular üzerine mütalaa yapalım ve takıldığı yerlerde birlikten aydınlanalım ve eksik aksağımızı tespit edere diğer taraftan da telafi ederek soru çözmede hız kazanmış olalalım.
2013 YDS İlkbahar Dönemi Arapça Testi 1. sorusundan başlayalım. Soruyu aşağıda paylaşıyorum, üzerinde yorumlarımızı yapalım.
2013 YDS İlkbahar Dönemi Arapça Testi 1. Soru
|
|
|
|
![]() |
|
aydinahmet
Orjinalini yazan: kucukmehmet
Ben soruyu çözebilmek için ilk önce zihnimde cümleyi harekleyerek isim fiil sıfat ayrıştırmaları yaparak akabinde kelime anlamlarına yoğunlaşarak mantıklı bir cümle kurmaya gayret ettim.
Yeniden s.a. kardeşler, hocalar, arkadaşlar, Malumunuz 2013 İlkbahar Dönemi Arapça YDS sınavına girdik, müşterek bir şikayet konusu sürenin yetmemesi ortak bir sıkıntımız oldu.
Şimdi burda sorular üzerine mütalaa yapalım ve takıldığı yerlerde birlikten aydınlanalım ve eksik aksağımızı tespit edere diğer taraftan da telafi ederek soru çözmede hız kazanmış olalalım.
2013 YDS İlkbahar Dönemi Arapça Testi 1. sorusundan başlayalım. Soruyu aşağıda paylaşıyorum, üzerinde yorumlarımızı yapalım.
Zihmindeki ilk adım cümleyi harekelemek oldu aşağıdaki gibi:
وُلِدَ هَذَا العَالِمُ فِي أُسْرَةِ عَرِيقَةِ الحَسَبِ وَتَثَقَّفَ كَأَحْسانِ...... أَبْنَاءِ طَبَقَتِهِ
İkinci adım tercüme etmeye çalışma oldu, aşağıdaki gibi:
"Bu bilgin, döneminin çocukları .....en iyisi ve kültürlü yetişmesine göre köklü bir ailede doğdu." şeklindeki anlamı koruyan ve destekleyen cevap şıkları arasında A) مُلِمًّا بِالعِلْمِ (ilimle uzmanlaşmış) anlamına gelebilecek şıkkı işaretlemiştim. Ancak yanlış işaretlenmiş oldu.
Doğru cevabı B) مَا تَثَقَّفَ (ki kültürlendi, kültürlenen)
Yani doğru cevap şekli aşağıdaki gibi olmalıymış.
وُلِدَ هَذَا العَالِمُ فِي أُسْرَةِ عَرِيقَةِ الحَسَبِ وتَثَقَّفَ كَأَحْسَنِ مَا تَثَقَّفَ أَبْنَاءُ طَبَقَتِهِ
|
|
سعادتي في سعادة الآخرين
|
|
![]() |
|
istur8526
|
|
![]() |
|
agungor38
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22Ocak2012 Konum: Kayseri Gönderilenler: 0 ![]() |
عريق adam (İyi yetişmiş, değerli kimse.)
|
|
![]() |
|
agungor38
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22Ocak2012 Konum: Kayseri Gönderilenler: 0 ![]() |
ولد هذا العالم في اسرة عريقة الحسب
Bu alim iyi yetişmiş (soylu) bir ailede doğdu. |
|
![]() |
|
istur8526
Peki devamını nasıl çeviriyorsunuz?
|
|
![]() |
|
arapçaöğretmen
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Mayıs2010 Konum: Rize Gönderilenler: 3921 ![]() |
Orjinalini yazan: istur8526
Peki devamını nasıl çeviriyorsunuz? وُلِدَ هَذَا العَالِمُ فِي أُسْرَةِ عَرِيقَةِ الحَسَبِ وتَثَقَّفَ كَأَحْسَنِ مَا تَثَقَّفَ أَبْنَاءُ طَبَقَتِهِ
Farkettiğim kadarıyla bu soruda çeviri iyi yapılabilmiş olsaydı cevap şıkkını daha rahat yakalanabilirdi.
Kelimeler ve Terimler:
Takıldığınız kelime "حَسَبٌ ج أَحْسَابٌ asalet" olarak ilk anlamı vardır.
Terim olarak أَهْلُ الحَسَبِ; asilzade (s.); kişizade (s.); soylu (s.); gibi anlamları vardır.
تَثَقَّفَ; eğitim görmek; kültürlenmek
Buna göre aşağıdaki şekilde tercümeler yapılabilir;
- "Bu bilgin asilzade ve köklü bir ailede doğdu, dönemdaşları arasında en iyi eğitimi gördü."
- "Bu alim, asilzade, köklü bir ailede doğdu ve dönemin eğitim gören akranları arasında en iyi eğitimi aldı."
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |